Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Kabinet stelt btw-verhoging kaartjes uit

Camedy.nl  |  21-12-2010
De Eerste Kamer heeft ingestemd met het belastingplan voor volgend jaar. Alleen PvdA, SP en GroenLinks stemden tegen.

Aanvankelijk dreigde bijna de hele senaat tegen te stemmen, omdat het kabinet vasthield aan verhoging van de btw op theaterkaartjes per 1 januari, onderdeel van het belastingplan. Het kabinet deed dat omdat de coalitiepartijen in de Tweede Kamer het niet eens konden worden over een alternatief voor de verhoging.

Na nieuw overleg was staatssecretaris Weekers vanmiddag toch bereid de Eerste Kamer tegemoet te komen en de maatregel pas in te laten gaan per 1 juli, voor de start van het nieuwe theaterseizoen.
Klem

De Eerste Kamer wilde dat premier Rutte van zijn vakantie terug naar de Senaat zou komen om te praten over de verhoging van de btw. Dat hoefde niet meer toen Weekers inschikte.

De Senaat was verbolgen over de houding van het kabinet. Dat weigerde iets te doen aan de verhoging, omdat VVD, CDA en PVV in de Tweede Kamer het niet eens konden worden over een alternatief voor de verhoging. Ook voor uitstel leek geen politieke ruimte. "Ik zit gewoon klem", zei Weekers.

Na hernieuwd overleg vanmiddag is Weekers nu toch bereid de maatregel pas in het nieuwe theaterseizoen in te laten gaan.
Rancune

Hij ontkende dat de verhoging van de btw van zes naar negentien procent het gevolg is van rancune of bedoeld is als afrekening met de cultuursector.

Het kabinet wil de gevolgen van de maatregel wel in de gaten houden. Als zich dramatische effecten voordoen, zal de verhoging worden heroverwogen.

Bron: NOS

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment