Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cabaretières sluiten jaar af op Humorfestival 2010

Camedy.nl  |  22-12-2010
De oudejaarsconference wordt sinds het begin van de traditie gedomineerd door mannelijke cabaretiers. In Deventer gaat daar verandering in komen. Kristel Zweers, Nathalie Baartman, Jetty Mathurin en Marjolijn  van Kooten zullen tijdens het Humorfestival 2010 alle vier een oudejaarsconference spelen.

Tijdens het jaarlijkse Humorfestival is er nog veel meer te beleven. Van zondag 26 t/m donderdag 30 december staan er ruim 40 humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma. Cabaret, film, exposities, muziek, stand-upcomedy, theater, oudejaarsconferences en smartlappen met de lach als rode draad.

Terugblikken staat hierbij dit jaar centraal: met een knipoog wordt een terugblik geworpen op het afgelopen jaar, of soms zelfs verder terug in de tijd.

Bovendien is er dit jaar voor het eerst een festivalcafé met voorproefjes op het programma, interviews, eten, drinken en veel humor.

Het Humorfestival vindt plaats in de Deventer Schouwburg, Het Burgerweeshuis, Theater Bouwkunde, Filmhuis De Keizer, het Theaterschip, Havenkwartier, Kunstenlab, de Salon en cafés in de Deventer binnenstad.

Deventer Schouwburg
Van 27 t/m 30 december is de Deventer Schouwburg in handen van dames. Tijdens het festival zijn er door het hele pand van de Schouwburg vier dagen lang, vier oudejaarsconferences door vier getalenteerde cabaretières te zien. Dames dus. Juist omdat bijna alle oudejaarsconferences worden gedaan door mannen. Daarnaast staat ‘Vet Kindercabaret 2’ op 30 december op het programma, met de gekste acts, lekkerste liedjes en halsbrekende stunts.

Festivalcafé
Dit jaar is er voor het eerst een festivalcafé tijdens het Humorfestival: van 27 t/m 30 december, iedere dag van 17.00 tot 19.00 uur in de stadsfoyer van de Deventer Schouwburg. 
Naast informatie over het festivalprogramma zijn er miniconcerten, korte voorstellingen en kunnen er interviews worden bijgewoond. Op deze manier krijgt iedereen alvast een vooruitblik op het programma van die avond. Vanaf 18.00 uur kan men aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd.
De toegang is gratis, voor de maaltijd dient vooraf gereserveerd te worden bij de Deventer Schouwburg. Daarnaast biedt Filmhuis de Keizer deze dagen een speciaal arrangement met een maaltijd bij de Schouwburg en filmbezoek.

Het Burgerweeshuis
In Het Burgerweeshuis zijn op 2e Kerstdag bekende en onbekende kersthits door Deventer bands te horen tijdens ‘Kerstkoffers’. Op 27 december zet Enge Buren met prachtige driestemmigheid het publiek continue op het verkeerde been. Daarnaast is er op 28 december ‘News of Comedy’ van Night of Comedy te zien. En tijdens de Smartlappenavond op 29 december spelen The Full Minties in het Burgerweeshuiscafé.

Filmhuis De Keizer
Filmhuis De Keizer biedt een uitgebreid programma met humoristische films, waaronder de komische terroristenfilm ‘Four Lions’. Daarnaast staat de Franse komedie ‘Potiche’ op het programma. Verder draait de feelgoodcomedy ‘The Kids Are All Right’ in het Filmhuis en de Scandinavische tragikomische film ‘A Somewhat Gentle Man’.

Theater Bouwkunde
In Theater Bouwkunde bewijst Piepschuim op 29 december met het muzikale theaterprogramma ‘Opgenomen’ wederom dat ze knettergek zijn. De cabaretier Silvester (van Arie & Silvester) presenteert er op 30 december ‘het recht van de sterkste’; een indringende cabaretvoorstelling met een ongezonde dosis humor.

Theaterschip ‘Drost van Salland' en Kunstenlab
Speciaal voor het festival is er een unieke samenwerking tussen Theaterschip Drost van Salland en het Kunstenlab met de titel ‘TerugBlik’. Het Theaterschip steekt van wal met zes festivalproducties, deze worden op diverse locaties in het Havenkwartier gespeeld met als thema jaren ’30, ’40, ’50, ’60, ’70 en ’80. In het Kunstenlab zijn onder meer de bijzondere auto’s van Olaf Mooij te zien, die een letterlijke TerugBLIK geven naar de verschillende decennia.

DokH2O biedt op woensdag 29 en donderdag 30 december vanaf 17.00 uur een speciaal diner aan in het kader van het festival, meer informatie op de website van DokH2O.

De Salon
In De Salon aan het Grote Kerkhof presenteert Jan Kruse op 28 december een satirische talkshow onder de naam ‘De kat z’n viool’. Samen met ‘side-kick’ Jos Paardekooper en vaste pianist Ton Zwartkruis bespreekt Jan Kruse met zijn gasten de actualiteit, de lokale politiek en het klein menselijk leed.

Smartlappenavond
De jaarlijkse Smartlappenavond is op 29 december. In negen cafés in de binnenstad brengen verschillende duo’s, bands, zangers en zangeressen het Nederlandse levenslied met een vette knipoog. Dit jaar o.a. de Akoestini’s, Leedvermaak, The Full Minties en Mama Roux.
  Fragment: Youp van 't Hek over Kristel Zweers

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping