Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Op Sterk Water met Jeroen Leenders in Leids Cabaret Festival-week

Camedy.nl  |  17-01-2011
Na het succes van vorig jaar, bundelen het VARA Leids Cabaret Festival en het Leids Film Festival voor de tweede keer kun krachten. Op woensdag 9 februari, midden in de festivalweek van het VARA Leids Cabaret Festival, presenteert de improvisatie cabaretgroep Op Sterk Water ‘filmgerelateerd improvisatietheater’. Ditmaal worden zij ondersteund door de juryprijswinnaar van vorig jaar: Jeroen Leenders.
 
Cabaretier Arjen Lubach, speler bij Op Sterk Water, over ‘filmgerelateerd improvisatietheater’:
'Een van onze leukste en best gewaardeerde voorstellingen van 2010 was zonder twijfel de voorstelling die we speelden voor het Leids Cabaret Festival & Leids Film Festival in de Leidse Schouwburg. Door de bijzondere mix van theater en filmbeelden ontstonden er unieke geïmproviseerde (film)scènes, zoals een spectaculaire trailer van een normale dag van een bezoeker, een eenmalige nasynchronisatie van een Thaise vechtfilm of de uitsmijter: jouw belevenis geregisseerd in de stijl van beroemde regisseurs.'     

Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs, muzikanten en taalkunstenaars die voorstellingen speelt in theater, voor bedrijven, op scholen en op de radio. Op woensdagavond 9 februari 2011 ontstaan op aanwijzing van het publiek ter plekke sketches, scènes en liedjes, die tijdens deze samenwerkingsavond geheel in het teken van film zullen staan.
 
Kaarten á € 17,50 verkrijgbaar via de website van de Leidse Schouwburg www.stadspodia.nl.

Fotografie: Merlijn Doomernik


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.



Banner Leading Entertainment