Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Halve finalisten AKF bekend

Camedy.nl  |  18-01-2011
De halve finalisten van het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn bekend. De zes acts werden bekend gemaakt na de laatste selectieronde die traditioneel plaats vond in theater Klif 12 (Den Hoorn, Texel).

Sinds november is er via drie selectierondes een keuze gemaakt uit 55 aanmeldingen. De commissie op Texel heeft nu de laatste selectie gemaakt en de 6 halve finalisten aangewezen.

Zij gaan op tournee langs vele theaters in Nederland. En krijgen daarbij hulp en advies van professionele coaches en regisseurs. Zo kunnen ze veel spelen, nieuwe dingen uitproberen en zich optimaal voorbereiden op de halve finales op 5 en 6 april 2011, in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De selectiecommissie op Texel bestond uit: voorzitter Ruud Buurman (cabaretrecencent, jurylid VSCD-cabaretprijzen), Rieneke van Nuenen (actrice, producent), Jan van Bergen (tekstschrijver, docent), Tom Dicke (componist, docent conservatorium) en Frank Noorland (programmeur Theater Bellevue).
Zij kozen de volgende halve finalisten:

    * Poolvogel
    * Louise Korthals (met pianist Daan De Bie)
    * Hermitage
    * Kabaret in Quartet
    * Gijs Geurtsen
    * Merel Moistra

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping