Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Plien en Bianca terug met Best Of

Camedy.nl  |  21-01-2011
Plien en Bianca zijn vanaf 24 februari 2011 t/m 31 mei 2012 met de nieuwe cabaretvoorstelling Heb je hun weer… te zien in de Nederlandse theaters. In deze voorstelling laten Plien en Bianca de allerbeste scènes uit hun voorgaande programma’s zien. De meest lachwekkende, verrassende en ontroerende momenten uit veertien jaar Plien en Bianca. Op verzoek van de theaters hebben de dames besloten de aftrap van de tournee te vervroegen naar dit theaterseizoen. De regie is in handen van Kees Prins en Patrick Stoof. De kaartverkoop start op dinsdag 1 februari 2011 via de theaters.

Heb je hun weer… wordt de vijfde cabaretvoorstelling die Plien en Bianca samen maken. Het duo stond voor het laatst in het theater in theaterseizoen 2008/2009  met de voorstelling Wie dan allemaal met als typetjes de broers Jos en Wilbur en de kunstliefhebbers Afra en Livette.

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar in 1989 kennen op de Amsterdamse Kleinkunstacademie. Er was onmiddellijk een klik, zowel op artistiek als persoonlijk niveau, en vanaf dat moment was Nederland een cabaretduo rijker. Hillary and Penelope, the ballet nurses was de allereerste sketch die ze als studenten bedachten, waarschijnlijk kunnen alleen de dames zelf het zich nog herinneren. Dat veranderde in één klap met Changez!, hun allereerste voorstelling waarmee zij in 1996 Cameretten wonnen. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met Biks!, losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie Zaai. Met Ngorongoro (2001-2003) verruilden Plien & Bianca het platteland voor Afrika, waar Winifred en Ellemijn op safari gingen.

Bron: Bos Theaterproducties

  Volgend bericht: Fatu met Jorgen Raymann
  Vorig bericht: Live comedy op Youtube

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping