Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Steven Mahieu wint Humorologie 2011

Camedy.nl  |  31-01-2011
In Belgie is Steven Mahieu winnaar geworden van zowel de jury- als de publieksprijs van Humorologie 2011.

De persoonlijkheidsprijs werd uitgereikt aan Compagnie Leventfou die met een kruising tussen circustheater en objecten- en figurentheater op zoek is naar een unieke vorm.

Cie Leventfou met ‘Aller simple’
Het internationale gezelschap van Cie. Leventfou heeft de jury verwonderd en ontroerd, met zijn poëtische, haast surrealistische beelden en situaties. Ze bezetten het grote podium met gemak, en zijn niet bang om de leegte toe te laten: leegte in de personages, op het podium en tussen de scènes.

Toch had de jury ook enkele bedenkingen. Ondanks haar waardering voor het originele en gedurfde concept, was het de jury niet altijd duidelijk waar Cie. Leventfou met de vertelling precies naartoe wil. Mogelijk verdwijnen deze vragen bij het zien van de volavondvoorstelling.

Rachel Ponsonby met ‘Virginia Davis’s Symposium’
Binnen het hele deelnemersveld van dit concours is Rachel Ponsonby een originele, veelzijdige stem. Ponsonby beheerst de kunst van de traagheid. Ondanks het gezapige ritme zit er toch ‘vaart’ in de voorstelling, omdat ze voortdurend weet te verrassen. In dit korte tijdsbestek krijg je een breed gamma van skills te zien.

De jury ziet veel potentie voor een avondvullende voorstelling, mits Rachel Ponsonby erin slaagt de acts nog beter aan elkaar te rijgen. Ondanks de kracht van het personage, mist de jury nu nog een ‘verhaal’ achter Virginia Davis.

Steven Mahieu met ‘Mahieustueus’
Steven Mahieu is duidelijk de ‘coming man’ van de stand-up comedy in Vlaanderen. Hij toont in zijn routine zowel emotionaliteit als engagement, en confronteert je met je eigen gedachten. Daarmee zorgt hij voor een eigen stem in de stand-upcomedyscène. Zeker ook omdat hij een zekere ‘tederheid’ in zijn spel smokkelt. Steven Mahieu is een rasverteller met een zelden geziene gestiek en mimiek.

De jury had moeilijke knopen door te hakken. Ze was niet unaniem en is tot stemming moeten overgaan.

Bron: Humorologie

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment