Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Stadsschouwburg breekt met theaterseizoen-traditie

Camedy.nl  |  03-03-2011
De Amsterdamse Stadsschouwburg breekt met de strikte afscheiding van theaterseizoenen. Lang vooruit geprogrammeerde voorstellingen en de jaarbrochure gaan op de schop.

Voortaan worden voorstellingen gedurende het jaar bijgeprogrammeerd of verplaatst. Hierdoor kan de SSBA makkelijker inspelen op actuele trends en kunnen succesvolle producties uit het buitenland sneller naar Amsterdam worden gehaald. Hetzelfde geldt voor reprises van goed ontvangen repertoirevoorstellingen.

Als gevolg van het loslaten van het seizoen wordt de voorverkoopperiode flexibel en het traditionele seizoensboek verdwijnt. De Stadsschouwburg gaat in plaats van een seizoensboek een kwartaalmagazine uitbrengen met actuele informatie en achtergrondverhalen. Eind mei verschijnt het eerste nummer van dit nieuwe magazine.

Directeur Melle Daamen: “De seizoensplanning werd hoe langer hoe meer een keurslijf waarmee we onszelf klem zetten en de mogelijkheid ontnamen om actueel en flexibel te programmeren. Met Expanding Theatre probeerde ik dat al te doorbreken, en ook ons huisgezelschap probeerde al soms voorstellingen te verplaatsen. Nu gaan we een stapje verder.”
 

Bron: Toneel.blog.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.



Banner Leading Entertainment