Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Eerste nominaties Neerlands Hoop en Poelifinario bekend

Camedy.nl  |  08-03-2011
De VSCD Cabaretjury heeft de eerste nominaties bekend gemaakt voor de cabaretprijzen van Nederland; de Poelifinario en de Neerlands Hoop 2011. Diederik van Vleuten maakt met de voorstelling Daar werd wat groots verricht kans op de Poelifinario, net als Schudden met Noorderzon. Van der Laan & Woe en Daniël Samkalden zijn beide genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Poelifinario

De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Cabaretiers Emiel de Jong en Noël van Santen, beter bekend als Schudden, zijn genomineerd met de voorstelling Noorderzon. De Cabaretjury zegt hierover: ‘Het eindresultaat is een weergaloos fantasievolle en filmische voorstelling die niet alleen vermaakt, maar ook ontregelt en ontroert’. Ook Diederik van Vleuten maakt kans op de Poelifinario. 'Zijn voorstelling Daar werd wat groots verricht stijgt ver uit boven een geschiedenisles door Van Vleutens liefdevolle benadering, de zelfspot en het ironische commentaar’ aldus de Cabaretjury.

Neerlands Hoop
De Neerlands Hoop is de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben. De jury heeft een nominatie toegekend aan Daniël Samkalden en aan Van der Laan & Woe. Daniël Samkalden ontwikkelt zich volgens de jury steeds meer tot de excentrieke huisfilosoof van het Nederlands cabaret. ‘Niels van der Laan & Jeroen Woe laten geëngageerd cabaret zien zonder vingertje, dat aantoont hoe uitgesproken nuance kan zijn’ aldus de jury

De Poelifinario en Neerlands Hoop 2011 worden zondag 23 oktober 2011 uitgereikt in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Aangezien nog niet alle voorstellingen door de jury bezocht zijn, en er een aantal voorstellingen nog niet in première zijn gegaan, worden de derde week van mei nog meer nominaties bekend gemaakt.

Fragment: Schudden - Noorderzon (opgenomen tijdens het A'dam Comedy Festival 2010)
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment