Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Eerste namen Engelstalig Amsterdam Comedy Festival bekend

Camedy.nl  |  10-03-2011
Woensdag heeft de organisatie van het Amsterdam Comedy Festival de eerste namen bekend gemaakt van de comedians die te zien zullen zijn op het festival.

Na drie edities met de beste comedy, cabaret en aanverwante genres die Nederland en België rijk zijn, kiest Amsterdam Comedy Festival voor de vierde editie voor een compleet Engelstalig programma met toppers uit het buitenland. Op drie podia in de Melkweg zullen comedians uit Engeland, Ierland, Australië en Amerika optreden waarbij bezoekers met één kaartje en zonder te hoeven reserveren vrij van show naar show kunnen zappen.

De eerste namen zijn die het festival prijs heeft gegeven zijn;
 
David O’ Doherty (Ierland). Winnaar van het prestigieuze Edinburgh Fringe Festival in 2008 met zijn hilarische mix van grappen en op een mini-keyboard gebrachte liedjes over de meest idiote onderwerpen mogelijk. Een grote naam in de UK.
 
Brendon Burns (Australië). Winnaar van het prestigieuze Edinburgh Fringe Festival in 2007 met even brutale als grappige rantsover de dingen des levens.
 
Wil Hodgson (UK). Voormalige leraar én worstelaar die zijn carrière als comedian begon in 2003 en in 2004 meteen de Perrier Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ op Edinburgh Fringe won. Daarna ging het alleen maar beter. Hodgson heeft fel roze haar en brengt zijn hilarische anekdotes als een monotone pletwals van oneliners.

Richard Herring (UK). Onlangs nog te gast bij Paul De Leeuw, een levende legende in de Engelse comedy die vorig jaar veel ophef veroorzaakte met zijn show Hitlers Moustache.
 
Dave Fulton (USA). Vorig jaar nog te zien in de Comedytrain Presenteert serie op de VARA. Een vlijmscherpe tong met even scherpe observaties en meningen over zowel Nederland als zijn thuisland.

De vierde editie van het Amsterdam Comedy Festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 mei in de Melkweg te Amsterdam. De voorverkoop start op zaterdag 26 maart. Tegen die tijd zullen weer nieuwe namen bekend worden.
 
Ook dit jaar zal weer een uitgebreid verslag van het Amsterdam Comedy Festival te zien zijn op Nederland 3 bij de VARA met registraties, interviews en sfeerbeelden.
 
Nieuwsbriefleden van amsterdamcomedyfestival.nl krijgen voorrang bij de kaartverkoop vanaf 23 maart. Officiële kaartverkoop start op zaterdag 26 maart 2011.
 
Kaartverkoopinformatie
 
Kaartverkoop start op zaterdag 26 maart. Nieuwsbriefleden kunnen reeds vanaf woensdag 23 maart een kaartje kopen.
Ticketprijs: € 29,50 (toegang tot alle shows, exclusief servicekosten)
Kaarten zijn te koop via Ticketservice via www.ticketservice.nl, de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct. p/m). Ook bij het Amsterdams Uitburo en de bekende voorverkoopadressen.
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping