Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten gaat weer van start

Camedy.nl  |  11-03-2011
Voor de 46e editie van cabaretfestival Cameretten is de organisatie van het festival weer op zoek naar talentvolle, ambitieuze cabaretiers.

Iedereen die zich inschrijft mag 20 minuten spelen tijdens een selectieavond in een theater in Rotterdam. De selectiecommissie beslist uiteindelijk welke negen acts door gaan naar de halve finale. Ook krijgen alle deelnemers middels een brief feedback op hun programma’s. Het is zelfs mogelijk om jouw programma vóór de selecties te laten zien aan een regisseur en wat laatste tips ontvangen. Hiervoor dien je je ook in te schrijven voor de instapworkshop.

Het Cameretten-traject gaat zoals elk jaar van start met de selecties. Uit alle acts zullen negen deelnemers geselecteerd worden voor het workshopweekend waar ze aan de slag gaan met professionele regisseurs, om vervolgens een aantal try-outs te spelen in Nederland. Uiteindelijk zullen zij tijdens de halve finale in het oude Luxor Theater strijden om een finaleplek in het nieuwe Luxor Theater. Daar wordt bepaald wie er naar huis gaat met de National Academic-juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. Het traject wordt afgesloten met een finalistentournee van ongeveer 40 shows door heel Nederland.

Enkele winnaars van afgelopen jaren Jasper van Kuijk (2010), Martijn Crins (2009), Jorrit Rogaar (2008)

Inschrijven kan vanaf 1 april via Cameretten.nl
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment