Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Forse waterschade Amsterdamse Stadsschouwburg

Camedy.nl  |  29-03-2011
(Novum) - Het podium van de Rabozaal in de Amsterdamse Stadsschouwburg is zondag onder water gelopen. Zowel de apparatuur als de vloer is ernstig beschadigd geraakt, laat de Stadsschouwburg maandag weten. De voorstelling die voor maandag was gepland wordt in het nabijgelegen Delamar Theater gehouden.

Bij het afbreken van een decor werd een sprinkler geraakt, waarna al gauw alle sprinklers werden geactiveerd. In de vier minuten die volgden werd niet alleen de vloer ernstig beschadigd, maar ook de apparatuur die in de zaal stond. "Liters water werden de zaal ingepompt. Niet alleen de vloer heeft geleden, maar ook leidingen, computers en lichtapparatuur", zegt directeur Melle Daamen.

Hoelang de herstelwerkzaamheden gaan duren en hoe groot de exacte schade is, kon Daamen nog niet vertellen. "Er is wel meer misgegaan. Vandaag stond ik in de lift en gingen de lichten ineens uit. Het kan heel goed zijn dat de electriciteitskabel ook is beschadigd."

De waterschade zorgde ook voor een lichtpuntje. Doordat de uitverkochte voorstelling Songs for Drella van het Scapino Ballet nu in het Delamar Theater wordt gehouden, zijn er extra kaarten vrijgekomen. De Wim Sonneveld Zaal waar de dansvoorstelling plaatsvindt, is twee keer zo groot als de nu onbruikbare Rabozaal.

Of en waar de volgende geplande voorstellingen worden vertoond, is nog onbekend.

Bron: Novum

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping