Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Louise Korthals wint Concours om de Wim Sonneveldsprijs 2011

Camedy.nl  |  10-04-2011
Louise Korthals is zaterdagavond 9 april winnares geworden van de 24e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Dit maakte juryvoorzitter Hijlco Span bekend.

Tijdens de finale in het DeLaMar Theater overtuigden Louise Korthals (1984) en haar pianist Floris Verbeij de jury en ging naar huis met de Wim Sonneveldprijs 2011 voor haar programma “Het Absolute Einde”. Volgens de jury “voelt Louise zich als een vis in het water in het theater.”

De publieksprijs, uitgereikt door het presentatie-duo Viggo Waas en Peter Heerschop ging naar de Belgische formatie Hermitage. De tweede plek werd door de jury toegekend aan de Amsterdamse groep Poolvogel.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival duurt nog tot en met 23 april met o.a. een muziektheatervoorstelling over de revue en het duo Snip & Snap (Bellevue, 12 tm 23 april), een workshop Tekst en Muziek (Bellevue, 17 april) en de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Van 10 – 14 mei zijn de drie finalisten nog te zien in het Amsterdamse Theater Bellevue, en vanaf september maken zij een tournee door het hele land.

Fotografie: AVFotografie

Bron: AKF

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.



Banner Webshaping