Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jan J. Pieterse presenteert CabarestaSUPERfette

Camedy.nl  |  11-05-2011
Cabaretestafette bestaat 25 jaar en viert dit heugelijke feit met de CabarestaSUPERfette op donderdag 19 mei aanstaande in de Stadsschouwburg Haarlem. Al een kwart eeuw wordt de formule van de Cabaretestafette in ere gekoesterd. Op één avond krijgt het publiek drie jonge cabarettalenten te zien met delen uit hun programma’s. Drie voor de prijs van één en tegen een schappelijke toegangsprijs.

De CabarestaSUPERfette wordt op 19 mei gepresenteerd door de presentator van het eerste uur, dichter en theatermaker Jan J. Pieterse. Tijdens deze editie staan Thijs Maas, Ter Bescherming van de Jeugd en Jeroen Leenders op het podium. Jan J. Pieterse presenteert op deze avond in het kader van het jubileum zijn nieuwe bundel Twitter.dichten. De heren Speelman & Speelman leveren ook ter ere van deze gelegenheid een verrassende bijdrage.

De jubileumvoorstelling wordt op dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei vooraf gegaan door twee ‘’normale’’ Cabarestafettes, eveneens in de Stadsschouwburg Haarlem. De presentatie wordt dan afwisselend gedaan door Jan J. Pieterse en Monique Brouwer. Op dinsdag 17 mei ontvangt de Stadsschouwburg Pieter Derks, Carolien Borgers en Ronald Smink.  Een dag later op woensdag 18 mei staan Jeroen Bouwhuis, Yora Rienstra en Emilio Guzman op het podium.

Ondanks het feit dat de Cabaretestafette nadrukkelijk vermeld dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie biedt voor de toekomst is de lijst met de cabaretiers die het gemaakt na hun deelname in dit programma indrukwekkend. Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Jochem Myjer en Wim Helsen hebben ooit in de Cabarestafette meegedraaid.

In de foyers van de Stadsschouwburg Haarlem is op deze drie dagen een compilatie op beeld te zien van 25 jaar Cabarestafette.

Flyerontwerp: Paul Roos

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping