Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Robot comedian 'Data' maakt Amsterdam Comedy Festival compleet

Camedy.nl  |  16-05-2011
De vierde editie van het Amsterdam Comedy Festival op 27 mei in de Melkweg te Amsterdam, presenteert niet alleen 14 shows op 4 podia van internationaal vermaarde stand-up comedians, maar ontvangt ook DATA, een robot-comedian ontworpen door de Amerikaanse roboticus Heather Knight. Met de toevoeging van Greg Shapiro en extra shows van Dave Fulton en Nick Helm is de programmering nu compleet.
 
Heather Knight is een Amerikaanse roboticus die momenteel werkt aan een robot die stand-up comedian is. Heather publiceerde reeds in talrijke belangrijke wetenschappelijke bladen en mocht over haar project ook spreken op het wereldvermaarde TED Event. Het filmpje daarvan is online te bekijken, inclusief een optreden van DATA.
 
Hearther Knight leidt de Marilyn Monrobot Labs in New York, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van robots met sociale intelligentie en vaardigheden, robot performances, en sensor-gebaseerde electronische kunst. Haar stand-up comedian robot heet DATA. Heather Knight zal op het Amsterdam Comedy Festival een 15 minuten durende presentatie houden, inclusief een korte stand-up comedy set door DATA, haar robot. Tijdens het festival zal DATA optredende comedians ontmoeten en met hen in interactie gaan, om zijn ontwikkeling nog verder te verbeteren.
 
Comedians Dave Fulton en Nick Helm spelen een extra show tijdens het festival. Beiden zullen dus twee maal te zien zijn. Daarnaast is Greg Shapiro, bekend van zijn werk voor Boom Chicago en momenteel succesvol door Nederland toerend met een soloprogramma, aan de programmering toegevoegd. Daarmee is het volledige programma nu bekend.
 
Het Amsterdam Comedy Festival vindt plaats op 27 Mei in de Melkweg, Amsterdam en presenteert 14 shows op 4 podia door comedians uit Engeland, USA, Ierland, Australië, België en Nederland. Met Richard Herring, Earl Okin, David O’ Doherty, Brendon Burns, Ava Vidal, Boom Chicago, Thomas Smith, Nick Helm, Danny Bevins, Dave Fulton, Wil Hodgson, Greg Shapiro.
 
Ook dit jaar zal weer een uitgebreid verslag van het Amsterdam Comedy Festival te zien zijn op Nederland 3 bij de VARA met registraties, interviews en sfeerbeelden.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping