Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jeroen Leenders wint CabareteSKE 2008

Camedy.nl  |  03-06-2008
(Camedy.nl) Het Cabaretfestival van het zuiden heeft zondag 25 mei zijn finale beleefd. Erris van Ginkel is er niet in geslaagd om de Nederlandse eer hoog te houden. Zoals vaker dit jaar is er een Belg als winnaar uit de bus gekomen. Na Ter Bescherming van de Jeugd (Leids Cabaretfestival) en Ronny Hoofenboom (Griffioen/ Zuidplein festival), is Jeroen Leenders de derde Belg die er met een cabaret hoofdprijs vandoor gaat.

De Antwerpenaar Leenders werd bekroond tot winnaar vanwege zijn eigenheid en het unieke kijkje in zijn brein dat hij zijn publiek gunde. Een andere Belg Joris Velleman won De Zilveren Kabouter en de Omroep Brabant Award (de publieksprijs). Brons ging naar de enige Nederlander Erris van Ginkel. De winnaar speelt volgend seizoen ook in het cabaret en comedy weekend van het Parktheater. De drie finalisten zullen verder een tour langs de theaters maken met de CabareteSKE-tour ’08. Jury-rapporten van de finalisten: Jeroen Leenders (de Gouden Kabouter) "De jury was enthousiast over de muzikaliteit van jouw performance: je wisselende, goed getimede tempo, dictie, stemvolume, dat allemaal vervat in een geweldig gecomponeerde act met echt heel veel goede grapppen. De spanningsopbouw pakte je professioneel mee tijdens lachsalvo's. Je pakte het publiek professioneel in."

Joris Velleman (de Zilveren Kabouter en de Publieksprijs) "Joris heeft het publiek van het begin tot het einde in zijn zak. Hij heeft fantasievolle intelligente teksten die klaarblijkelijk voortkomen uit een creatieve geest. Het jeugdige Vlaams spreekt hij met een goed verstaanbare dictie. Hij liet zich niet uit het veld slaan door wat onwillige dames." Erris van Ginkel (de Bronzen Kabouter) "Met een vanzelfsprekende rust brengt hij zijn krachtige teksten die de jury ook stuk voor stuk als sketch-achtig bestempelde. Die vanzelfsprekendheid komt in zijn hele expressieve performance terug. Het publiek voelde zich daar kennelijk goed bij. Zijn act sloeg aan."

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerde recensies

Jeroen Leenders
  13-02-2010 Juryrapport Jeroen Leenders


Banner Webshaping