Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Programma's VARA Humorweek bekend

Camedy.nl  |  26-05-2011
De VARA eindigt het reguliere televisieseizoen op Nederland 3 met heel veel cabaret en comedy. Of het nu volledige cabaretvoorstellingen zijn van bijvoorbeeld Roué Verveer, Micha Wertheim of Theo Maassen, de registratie van het Amsterdam Comedy Festival 2011 of programma’s over de mensen áchter de grap, zoals ‘Evenblij met…’, ‘Grenzen aan de Grap’ of de Michiel van Erp-documentaire over Comedytrain ‘Erop of Eronder’: de week van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni is het ‘Humorweek met de VARA’ op Nederland 3.

Iedere doordeweekse avond van de Humorweek start om 19.30 uur met ‘Evenblij met Humor’. Daarna volgt aandacht voor de nieuwe lichting cabaretiers in ‘Jong Talent’ met Katinka Polderman, Vincent Geers, Roy Aernouts, Ter Bescherming van de Jeugd en Samba Schutte. Alle voorstellingen, die op Nederland 3 in de 20 minuten versie worden uitgezonden, zijn aansluitend in hun geheel te zien op het digitale kanaal Humor TV24.

Iedere avond staat er vervolgens minstens één reguliere cabaretvoorstelling ingepland. Denk hierbij aan Theo Maassen, Roué Verveer, Micha Wertheim, maar ook Droog Brood en Murth Mossel. Nieuwe en oudere voorstellingen wisselen elkaar hierbij af.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni is er bovendien een registratie van het Amsterdam Comedy Festival 2011 te zien, dat op 27 mei plaatsvond in de Amsterdamse Melkweg en dit jaar volledig gericht is op Engelstalige stand-up en comedy, met vele grote namen uit dit genre zoals Richard Herring en Dave Fulton.

Met verder ook nog ‘Grenzen aan de grap’ (1-6), de pilot van de ‘Mike & Thomas Sketchshow’ (2-6), ‘Evenblij met Jan Jaap van der Wal’ (3-6) en op zondag 5 juni is voor het eerst de Michiel van Erp-documentaire over Comedytrain: ‘Erop of Eronder’ te zien.

Het volledige overzicht van de VARA-programma’s tijdens de Humorweek:

maandag 30 mei
19.30 uur: Evenblij met Humor.
19.55 uur: Jong talent: Katinka Polderman.
21.15 uur: Theo Maassen met ‘Tegen beter weten in’.

dinsdag 31 mei
19.30 uur: Evenblij met Humor.
19.55 uur: Jong talent: Vincent Geers.
21.45 uur: Daar zal je ze hebben met ‘Caribbean Combo’.

woensdag 1 juni
19.30 uur: Evenblij met Humor.
19.55 uur: Jong talent: Roy Aernouts.
21.45 uur: Roué Verveer met ‘Voorwaardelijk Vrij’.
23.50 uur: Grenzen aan de grap.

donderdag 2 juni
19.30 uur: Evenblij met Humor.
19.55 uur: Jong talent: Ter bescherming van de jeugd.
21.45 uur: Micha Wertheim met ‘Micha Wertheim voor de grap’.
23.50 uur: pilot ‘Mike & Thomas Sketchshow’.

vrijdag 3 juni
19.30 uur: Evenblij met Humor.
19.55 uur: Jong talent: Samba Schutte.
20.25 uur: Evenblij met Jan Jaap van der Wal.
21.45 uur: Dames voor na Vieren met ‘Hijgende hakken’.
23.55 uur: Murth Mossel met ‘Status Aparte’.

zaterdag 4 juni
23.00 uur: Droog Brood met ‘Een frisse wind’.
23.55 uur: Amsterdam Comedy Festival 2011.

zondag 5 juni
22.30 uur: documentaire ‘Erop of eronder’ van Michiel van Erp.
23.30 uur: Amsterdam Comedy Festival 2011.

Over ‘Evenblij met Humor’:
In 'Evenblij met Humor' presenteert Frank Evenblij een rijke en eigenwijze selectie van de hedendaagse humor op televisie en in de theaters van Nederland. In elke aflevering komen drie talenten aan bod met wie Frank praat, lacht en van wie hij op onconventionele wijze leert over inspiratie en vakmanschap. Met Neonletters, Lucky TV, Toren C, Basta, Lebbis, Sara Kroos, Katinka Polderman, Paulien Cornelisse en nog vele anderen.

Over de Mike & Thomas Sketchshow:
In 'Mike & Thomas Sketchshow' zetten Thomas van Luyn en Mike Boddé een aantal bestaande karakters neer en worden er fenomenale duo's geboren. Tijdens de Mega Mike & Thomas show zijn de Hooligan, de kak-rapper en de Duitser al eens opgestaan. Samen met de nieuwe types als het Russische echtpaar, de Italiaanse mannetjes, de Rotterdamse vrouwtjes en de Trendwatchers zorgen zij voor een rijke absurdistische en ontroerende sketchshow. Het betreft een eenmalige uitzending van een eerder dit jaar opgenomen programma.

‘Humorweek’, maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni bij de VARA op Nederland 3 en op Humor TV24.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment