Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Genomineerden VSCD-cabaretprijzen bekend

Camedy.nl  |  30-05-2011
Zondagavond maakte Sara Kroos in haar radioprogramma Sara op zondag de nominaties bekend voor de Poelifinario en de Neerlands Hoop 2011.

Lebbis en Ronald Goedemondt maken met respectievelijk het programma Branding (pimped) en Binnen de lijntjes kans op de Poelifinario 2011, de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Dames Voor Na Vieren (Hanneke Drenth en Anne van Rijn), Daniël Arends en Thijs Maas zijn genomineerd voor de Neerlands Hoop 2011, de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben.

Jurycommentaar Poelifinario
Lebbis: “Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert.”

Ronald Goedemondt: “Achter een dikke schil aan grappen en grollen staat echter een cabaretier die zich kwetsbaar opstelt (…). Deze diepere laag maakt de voorstelling pas echt onvergetelijk.”

Jurycommentaar Neerlands Hoop
Dames Voor Na Vieren: “(…) hebben hun eigenzinnige stijl verder uitgediept en geperfectioneerd. Het inzoomen op onmacht of onkunde werkt op de lachspieren, maar slaat bij de Dames bijna altijd om in ontroering.”

Daniël Arends: “Arends heeft een mooie balans gevonden tussen hard en zacht, lief en stout, impulsief en onverstoorbaar.”

Thijs Maas: “Thijs Maas heeft een stap voorwaarts gemaakt. Maas toont zich een bekwaam en geëngageerd verteller, plus een charmant zanger en muzikant.”

Eerder dit seizoen nomineerde de jury het cabaret duo Schudden met de voorstelling Noorderzon en Diederik van Vleuten met de voorstelling Daar Werd Wat Groots Verricht voor de Poelifinario 2011. Daniël Samkalden en Van der Laan en Woe werden eerder genomineerd voor de Neerlands Hoop 2011.

Zondag 23 oktober worden tijdens een speciale uitreiking in de Kleine Komedie te Amsterdam de winnaars bekend gemaakt.

Wil je Daniel Arends in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's

Daar werd iets groots verricht
  20-03-2012 INDOmania 4 met Diederik van Vleuten


Banner Leading Entertainment