Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Amhali werd depressief van succes

Camedy.nl  |  10-06-2011
Najib Amhali werd drie jaar geleden depressief omdat hij niet met zijn succes kon omgaan. De 40-jarige cabaretier, die momenteel aan het toeren is met de show Alles Komt Goed, gebruikte een tijdlang veel drank en drugs en speelde zijn voorstellingen naar eigen zeggen op de automatische piloot.

"Ik wilde alleen maar in bed liggen", vertelt Amhali aan Nieuwe Revu. "Ik hoefde ook niks, want ik had een jaar vrij gepland, waarin ik alleen leuke dingen zou gaan doen. Schrijven, mijn Engels verbeteren, drie maanden naar New York om met een comedygezelschap te werken, parachutespringen, mijn vliegbrevet halen, maar er kwam niks."

De cabaretier veranderde in een kluizenaar en kwam zijn huis maar amper uit. Bovendien scheidde hij van zijn vrouw. "Ik was kapot, dronk veel en gebruikte drugs. Ik heb alles gebruikt, behalve heroïne", bekent Amhali. "Het was zelfvernietiging."

Amhali kon niet genieten van zijn status als populaire cabaretier. "Het geeft me alleen maar veel druk, geld gaf me stress. Maar ik geniet nu. Met volle teugen", laat hij weten. Amhali ging in behandeling bij een psycholoog, slikte antidepressiva en ging weer aan de slag. "Ik had vier keer per week een kutdag, nu nog maar een keer in de maand."


Bron: Novum

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping