Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Mars Der Beschaving tegen cultuurbezuinigingen

Camedy.nl  |  17-06-2011
Op zondag 26 en maandag 27 juni gaan de voltallige kunstsector en haar publiek massaal demonstreren in Rotterdam en Den Haag.

Op 26 juni wordt museum Boijmans van Beuningen bezet. Op 27 juni zijn de demonstraties rond het cultuurdebat in de Tweede Kamer. Als verbinding tussen deze twee wordt er een mars gelopen op Den Haag: de Mars Der Beschaving. Geen stille tocht; een grote, kleurrijke en energieke mars.

Na Boijmans Bezet, vertrekt om 17:00 de grote mars uit Rotterdam richting Den Haag. Een tocht van ongeveer 20 kilometer. Midden in de nacht komt de stoet aan in Den Haag. Daar verleent één van de theaters onderdak aan een ieder. 's Ochtends vroeg sluiten de deelnemers zich aan bij de protesten rondom het Binnenhof.

De organisatoren van de mars vragen iedereen massaal te komen:
  • te komen naar Boijmans Bezet, van 11:00 tot 17:00 in Rotterdam
  • mee te lopen met de Mars Der Beschaving
  • te demonstreren in Den Haag
Iedereen wordt gevraagd met klem deze actie te steunen, er grote ruchtbaarheid aan te geven en vooral zelf te komen en mee te lopen.

Er komt op zeer korte termijn een pamflet dat als uitgangspunt voor deze actie dient. Dit pamflet wordt tussen nu en 27 juni zoveel mogelijk verspreid om aandacht te vestigen op de actie.

Bron: Mars der Beschaving

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment