Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Dolf Jansen presenteert Zomerspijkers

Camedy.nl  |  17-06-2011
Net als vorige zomer is Dolf Jansen tijdens de zomerstop van ‘Spijkers met Koppen’ iedere zaterdagmiddag te horen met 'Zomerspijkers'.  Negen gasten, negen uitzendingen volledig gewijd aan de favoriete muziek van deze gasten. Vanuit Hilversum ontvangt hij een bijzondere gast met wie hij twee uur lang de platenkast induikt. Met vaak verrassende gesprekken tot gevolg. De eerste uitzending op zaterdag 18 juni zit bomvol muziek van de Belgische zanger en televisiepresentator Bart Peeters.
 
Dolf Jansen over ‘Zomerspijkers’: “1 zomer, 9 gasten en 140 liedjes. Dat zijn dé ingrediënten voor een zomerse zaterdagmiddag. Luisteren dus, naar de levensverhalen van Bart Chabot tot Marike Jager, en van Roué Verveer tot Joris Linssen aan de hand van hun platenkast. Of iPod. Of cassettedeck. Of platen- dan wel cd-speler.”
 
Over Bart Peeters
Zanger Bart Peeters is in Nederland misschien beter bekend als televisiepresentator. Maar in eigen land kent men hem van zijn liedjes. Hij is drummer, zanger, gitarist, presentator, filosoof én filoloog. Even zo divers is zijn muzieksmaak. Van Marokkaanse blingbling tot Belgische wereldmuziek. Live én uit zijn eigen platenkast. Met muziek van Neil Young tot Anna & Kate McGarrigle.
 
De verdere line-up voor ‘Zomerspijkers’ 2011:
Zaterdag 25 juni: Brecht van Hulten
Zaterdag 2 juli: Viggo Waas
Zaterdag 9 juli: Maria Goos
Zaterdag 16 juli: Bart Chabot
Zaterdag 23 juli: Marike Jager
Zaterdag 30 juli: Roué Verveer
Zaterdag 6 augustus: Dennis van der Geest
Zaterdag 13 augustus: Joris Linssen
 
Op 20 en 27 augustus zal er een compilatie van ‘Spijkers met Koppen’ te horen zijn. Zaterdag 3 september is de eerste live-uitzending van het nieuwe seizoen, niet vanuit café The Florin in Utrecht, maar vanuit het Media Park in Hilversum in verband met het Hilversum Media Festival.
 
‘Zomerspijkers’ van 25 juni tot en met 13 augustus iedere zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur bij de VARA op Radio 2.

Fotografie: Leendert Jansen


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping