Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Erwin Genefaas is minst slechte Hans Teeuwen-imitator

Camedy.nl  |  20-06-2011
Vlaming Erwin Genefaas (33) is de zeer bedenkelijke winnaar geworden van ED Zoekt Tweede Hans, de zoektocht van deze krant naar de beste imitator van cabaretier Hans Teeuwen.

De inwoner van het Vlaamse Exel zette zowel volgens de jury als het publiek de beste imitatie neer van de van oorsprong uit Budel afkomstige cabaretier. Op ed.nl/tweedehans konden bezoekers tot maandagmiddag stemmen op de twee beste imitators die na een voorselectie door de jury waren overgebleven.

Of deze wedstrijd de boeken ingaat als 'talentenjacht die we zeker nog een keer moeten doen' valt nog te bezien. Het niveau van de winnaar was al niet om over naar huis te schrijven en met cabaret heeft het eigenlijk niets te maken. De wedstrijd heeft alleen de emotie 'genant' weten te prikkelen, volgens de redactie van Camedy.nl.

EDtv maakte video-impressies van hun optredens tijdens een speciale auditie, op 10 juni in het Eindhovense Parktheater. Genefaas kreeg 104 stemmen, nummer twee Jan Groot (17) uit Eindhoven kreeg er 73.

Genefaas wint twee kaartjes voor Teeuwens nieuwe show 'Spiksplinter', vanavond in het Parktheater. Een meer dan passende prijs, vindt de winnaar. "Ik heb alle dvd's van Hans, maar nog nooit een show live kunnen zien."
Auditie Jan Groot:Auditie Erwin Genefaas:

Fotografie: Eric van Nieuwland

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping