Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Lisanne Fridsma wint Comedy Battle

Camedy.nl  |  06-06-2008
Donderdag 5 juni vond de finale plaats van Comedy Battle, gehouden in Den Bosch. Na drie voorrondes stonden de zes beste deelnemers nog één keer op het podium. De jury benoemde de 22-jarige Utrechtse Lisanne Fridsma tot winnares. Het publiek kreeg een sterk variërende finale avond voorgeschoteld, niet alleen qua stijl maar ook qua nationaliteit.

De Belgen waren ruim vertegenwoordigd dankzij Sven Hardies, Jeroen Leenders en de slechts 17-jarige Petra Truant. Lambros Fisfis speelde onder de Griekse vlag en de 'Hollandsche' eer werd gered door Mark Schoones en Lisanne Friedsma. Sven Hardies opende sterk met alledaagse onderwerpen, waaronder een hoop man-vrouw grappen, terwijl Jeroen Leenders fantasievolle absurdisme bracht. De timide ogende brutale 17-jarige Petra Truant hield het vooral bij thema's die tieners bezighouden, maar dat ze totaal niet kinderachtig was bleek uit haar grove sexgrappen. Lambros Fisfis is een rustige spreker met een hoge grapdichtheid. Ook Mark Schoones staat garant voor een hoop lachsalvo's en straalt zelfverzekerdheid uit op het podium, hij staat er met het grootste gemak.

Lisanne valt meteen op en dat weet ze. De eerste grap is direct een verwijzing naar haar 'volle verschijning'. De toon is gezet, terwijl er niet de nadruk op wordt gelegd en er verder van alles de revue passeert: irritante mensen in de bus, de asociaal dure kapper, haar ouders versus vriendjes en haar theorie over de burka.

Uit het jury-rapport: "Je bent in staat om op de avond zelf op een leuke manier te improviseren en het publiek erbij te betrekken zonder dat het gênant wordt. Het allerknapste is dat je jezelf bijna schaamteloos te kijk zet en zodanig dat we heel erg met je meedenken en meeleven en enorm om jou kunnen lachen. Je hebt een groot gevoel voor humor en veel zelfspot. Wat we ook heel knap vinden is dat jij niet blijft hangen in het 'kijk-mij-eens-even-zijn-zoals ik ben'. Je weet ons blikveld te verruimen. We gaan op een andere manier kijken naar de wereld om ons heen en hoe mensen zich gedragen. Je weet er ook ontroering in te brengen en je weet er verschillende emoties te bespelen en dat alles doe je in een geweldig tempo. Je bent snel en vaardig. Je weet grappen goed op te bouwen en weet dat op de juiste manier te uiten."

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment