Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jurg van Ginkel wint Loungin'LaughsComedyConcours

Camedy.nl  |  09-06-2008
In het Bruin Café van het Hilversumse theater Gooiland heeft Jurg van Ginkel de juryprijs gewonnen van het Loungin'Laughs Comedy Concours 2008 (in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival). Jurg van Ginkel wint met de juryprijs de prestigieuze Zwarte Kat trofee. Naast de juryprijs was er een ludieke symbolische publieksprijs, deze ging naar Pasquale Frohn.

Wegens gebrek aan geld (volgens MC Menno Stam) ging er tijdens het juryberaad een sok rond waar het publiek geld in kon doen, zodat daar een dier (anders dan de Zwarte Kat) van geadopteerd kon worden. Het dier zou dan vervolgens de naam van de publiekwinnaar krijgen. Op deze manier werd op een originele wijze de publieksprijs behouden. Er kon zelfs gesmst worden. De naam die het meest werd gesmst was "ijsbeer" en dat stond voor Pasquale Frohn.

De "acteurs" van de avond kregen allemaal nog een korte samenvatting uit het juryrapport te horen voordat de winnaar bekend werd gemaakt. Tom Sligting sprak hen toe. Hank begon met heel veel energie. Hij heeft duidelijk lol in wat hij doet, maar komt wel vaak wat chaotisch over. Frank Schäfer heeft goed gevoel voor timing en heeft de rust om zijn grap aan te laten komen, toch vonden we het wel wat vlak en misten we de hoogtepunten. Lisanne Fridsma heeft lef, absoluut. Ze sloeg wat ons betreft door in zelfspot en kwam daardoor ook wat rommelig over. Youssef el Mousaouri is een innemende theaterpersoonlijkheid, die je zo zou willen uit nodigen voor op een feestje, maar hij was heel moeilijk te verstaan, waardoor grappen niet goed binnenkomen.

De hoofdrolspelers kwamen uiteraard ook aan bod. Over hen werd het volgende verteld: Pasquale Frohn heeft originele grappen, een goed tempo en heeft snel het publiek op zijn hand. Hij heeft kleur en variatie in zijn performance, maar we misten de opdracht. De jury noemde Jurg van Ginkel een echte theaterpersoonlijkheid, met een mooie stem en mooi taalgebruik. Als publiek moet je af en toe wel moeite doen om er bij te blijven, maar dat heb je er wel voor over. Jurg van Ginkel bedankte de jury in stijl met mooie woorden en complimenteerde hen met hun excellente smaak.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping