Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Ovatie Cabaret Festival vraagt kleine vergoeding

Camedy.nl  |  05-09-2011
Op 10 december vindt de vernieuwde versie van het Deltion Cabaret Festival (DCF) in Zwolle plaats. Het evenement gaat verder onder de nieuwe naam het Ovatie Cabaret Festival (OCF). Eén van de nieuwe zaken is dat de entree niet meer gratis is.

Het OCF bestaat vanaf dit jaar uit drie delen. Na de eerste ronde in Zwolle volgt op 15 december de tweede ronde met vijf cabaretiers in Enschede en wordt het evenement besloten met drie finalisten in Apeldoorn. Zoals bij het DCF zal ook bij het OCF het publiek bepalen wie de winnaar wordt, en met 2000 euro naar huis gaat.

Naast de opzet is ook de entree veranderd. De organisatie kan het festival niet meer gratis aanbieden. "We vragen een gering entreebedrag van de bezoeker en zien dit als een vorm van publiekssponsoring", zegt organisator Ruud Knier. Het OCF heeft naast oude sponsors als Regardz Nieuwe Buitensociëteit, ook nieuwe sponsors gevonden in het Prins Bernhard Cultuurfonds van Overijssel en Gelderland, het Vrijhof Cultuurcentrum van de Universiteit Twente en het auditorium van de Stichting Apenheul in Apeldoorn.

"Alleen ons bestuur is nodig aan vervanging toe", vindt Knier die zelf in 2012 afscheid neemt als voorzitter "We zoeken cabaretliefhebbers met organisatietalent die voorzitter, secretaris of penningmeester willen worden. En andere vrijwilligers zijn ook welkom."
 

Bron: De Stentor

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping