Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Vier jaar geeist voor doodrijden Floor van der Wal

Camedy.nl  |  08-09-2011
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag vier jaar cel geëist tegen de man die de cabaretière Floor van der Wal in maart doodreed. Het OM stelt dat de verdachte, de 25-jarige Mohammed S., veel te hard reed en acht doodslag bewezen. Ook vindt justitie dat S. zeven jaar niet achter het stuur mag kruipen.

S. schepte de 26-jarige Van der Wal op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat. Hoe hard S. ten tijde van het ongeval reed, kan niet meer worden vastgesteld. Volgens het OM staat echter vast dat hij veel te hard reed.

De politie schat dat S. tussen de zeventig en negentig kilometer per uur reed. Die inschatting is gebaseerd op de schade aan het voertuig en de afstand die het lichaam van Van der Wal aflegde na de klap. De voorruit van de wagen was aan diggelen en de cabaretière belandde ruim dertig meter verderop.

Het Nederlands Forensisch Instituut kon naar eigen zeggen geen nauwkeurige inschatting maken van de snelheid. In het verleden gebeurden ook ongelukken met een soortgelijke schade waarbij de bestuurder vijftig reed. S., die een 'kalme, rustige chauffeur' zegt te zijn, stelt dat hij wel 'doorreed', maar nergens de verkeersregels overtrad.

Volgens de advocaat van S., Bénédicte Ficq, staat helemaal niet vast dat de 25-jarige te hard reed. Volgens haar kan niet bewezen worden dat S. op de kruising te veel gas gaf, en daarom kan volgens de raadsvrouw doodslag niet worden bewezen. Ficq stelt dat haar cliënt niets verkeerd heeft gedaan, omdat hij zich aan alle verkeersregels heeft gehouden.

S. reed na de aanrijding door en ging naar een café. Hij werd al snel opgespoord omdat hij bij het ongeluk een van zijn kentekenplaten was verloren. Tijdens de zitting zei S. meerdere malen huilend dat het hem speet. "Ik wil nogmaals zeggen dat ik oprecht betreur wat er is gebeurd", richtte S. zich tijdens zijn slotwoord tot de ouders van Van der Wal.

Zij lieten eerder al doorschemeren niet veel waarde te hechten aan zijn berouw. Een maand geleden betuigde S. al spijt in een brief aan de ouders van Van der Wal. "Waar was zijn spijt toen wij in het ziekenhuis zaten? Waar was zijn spijt toen wij afscheid van Floor namen?", vroegen de ouders zich af tijdens de zitting. Familie en vrienden van de cabaretière kwamen in groten getale naar de Amsterdamse rechtbank.

Van der Wal stierf kort na het ongeval in het ziekenhuis. De cabaretière maakte deel uit van het Amsterdamse comedygezelschap Comedytrain. Van der Wal, die kampte met spasmen, won in 2008 de CAP Award in de categorie entertainment. De onderscheiding is bedoeld voor mensen die met hun talent hun lichamelijke beperking overwinnen.

Bron: NOVUM

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping