Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

18 maanden cel voor doodrijden Floor van der Wal

Camedy.nl  |  22-09-2011
De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de man die cabaretière Floor van der Wal doodreed, veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Ook is de man 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd.

De rechter rekent S. zeer zwaar aan dat hij Van der Wal zwaargewond heeft laten liggen en is weggereden. ''Onmenselijk en laaghartig'', oordeelde de rechter.

Ook rekent de rechtbank hem zwaar aan dat hij na het ongeval iedere betrokkenheid heeft ontkend, in eerste instantie geen medeleven heeft getoond en de namen van de drie andere inzittenden niet wilde noemen.

De rechter laat verder weten dat de rechtsorde ernstig is geschokt door het ongeluk en de reactie van S. hierna. Ook staat de rechter stil bij het ''onpeilbare en onherstelbare leed'' dat hij heeft toegebracht aan de nabestaanden van Van der Wal.

De 25-jarige Mohamed S. bekende eerder dat hij de 26-jarige vrouw, die op de fiets zat, in de nacht van 24 op 25 maart met zijn auto heeft geschept en daarna is doorgereden. De comédienne overleed kort na het ongeval in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De rechtbank achtte opzet niet bewezen en sprak S. daarom vrij van doodslag. Ook heeft de rechtbank niet vast kunnen stellen dat de verdachte, die zelf niet aanwezig was op de zitting, met een zeer hoge snelheid de kruising op is gereden.

De straf viel daardoor een stuk lager uit dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Het OM wilde dat S. 4 jaar achter de tralies zou verdwijnen en 7 jaar niet meer in een auto mocht rijden.

De familie van Van der Wal is ''zwaar teleurgesteld'' over de lager uitgevallen straf, aldus de advocaat. ''Ze hebben het gevoel dat een wegpiraat goed is weggekomen.'' Het OM weet nog niet of het in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. Het heeft twee weken de tijd om daarover na te denken.

Bron: Nu.nl

  Volgend bericht: Humortv nu ook op Nederland 3
  Vorig bericht: Henk Spaan naar Comedy Central

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping