Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Neonletters moet zonder Draadstaal-typetjes verder

Camedy.nl  |  24-09-2011
Jeroen van Koningsbruggen en Dennis van de Ven mogen de Draadstaal-typetjes Fred en Ria Onderbuik en Joop en Leon van de snackbar niet meer gebruiken in hun programma Neonletters, dat heeft de rechter vandaag bepaald.

In samenwerking met productiebedrijf CCCP maakten Van Koningsbrugge en Van de Ven het VPRO-programma Draadstaal. Fred en Ria Onderbuik en Joop en Leon van de snackbar waren daarin een vast onderdeel. In 2009 stapten Van Koningsbrugge en Van de Ven over naar de AVRO om daar, met Talpa, het sterk op Draadstaal lijkende Neonletters te maken.

De afspraak met CCCP was om geen sketches met de oude typetjes te doen. In het nieuwe seizoen van Neonletters maakten die echter toch hun opwachting, waarna CCCP naar de rechter stapte. Die heeft nu beslist dat het echt afgelopen moet zijn met Fred en Ria Onderbuik en Joop en Leon van de snackbar.

Van Koningsbrugge en Van de Ven zijn teleurgesteld over het vonnis, laat een woordvoerder van Talpa weten. Het duo is van mening dat vooral de kijker verliezer is in de zaak.

Bron: Volkskrant

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment