Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Talpa maakt belofte voor Draadstaal typetjes in DWDD niet waar

Camedy.nl  |  29-09-2011
Talpa heeft de belofte maandagavond om 40 duizend euro per serie Neonletters aan het Wereld Natuur Fonds te betalen voor de terugkeer van de Draadstaal types in Neonletters niet waargemaakt.
 
Tijdens de uitzending ging een woordvoerder van Talpa akkoord met het voorstel van CCCP voor de terugkeer van de Draadstaal types. Daarbij geldt dat CCCP bewust gekozen heeft voor een jaarlijkse licentievergoeding. Hoe langer de Draadstaal typetjes van CCCP door Talpa zouden worden gebruikt, hoe hoger de aan het WNF toekomende bijdrage.
 
Aan het eind van de uitzending meldde Matthijs van Nieuwkerk al kort dat Talpa de belofte zojuist gemaakt, toch introk, om er aan toe te voegen dat Talpa eenmalig 50 duizend euro aan het Wereld natuurfonds wil doneren.
 
CCCP heeft Talpa vandaag en gisteren geprobeerd te bewegen om toch in te gaan op haar voorstel tijdens de uitzending van DWDD om 40 duizend euro per serie voor het WNF ter beschikking te stellen zolang de typetjes gebruikt worden. Talpa heeft dit voorstel definitief afgewezen.
 
CCCP is verbaasd over deze gang van zaken en ook teleurgesteld.
“Voor 1 miljoen kijkers hebben ze een belofte gedaan. Die kun je dan niet zomaar weer aan het eind van de uitzending weer intrekken. Dat is niet eerlijk naar de kijkers, naar ons en naar het WNF. “Kennelijk zijn de types Talpa minder waard dan ze deden voorkomen.”
 
CCCP wil dat Talpa een jaarlijkse betaling doet aan het WNF om recht te doen aan het naleven van rechten, zolang als daar een beroep op wordt gedaan. “Net zoals Talpa ook wil dat haar eigen rechten worden gerespecteerd.”
 
In de eerste onderhandeling stelde Talpa voor om 25 duizend euro per serie te betalen voor het gebruik van een beperkt aantal types. Wij hebben vandaag nog het voorstel gedaan dat ze voor dit bedrag per serie alle types mogen gebruiken. Voor 50.000 euro kunnen ze dus twee seizoenen gebruik maken van de types. Dit voorstel vinden we zeer schappelijk. We gingen er eerder niet mee akkoord omdat het onder de marktwaarde ligt, maar gezien het feit dat wij graag een oplossing willen en het bedrag naar het WNF gaat zijn we bereid het nu te accepteren. Vooralsnog verkiest Talpa niet op dit aanbod in te gaan.
 
CCCP zal nu eerst de zaak laten afkoelen om dan na te denken hoe de kijkers de Draadstaal typetjes toch kunnen zien. “Want een oplossing moet er komen, maar die moet wel recht doen aan ons gevoel.” Aldus de oprichters.

Bron: CCCP

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping