Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Halve finalisten Cameretten bekend

Camedy.nl  |  17-10-2011
Na twaalf selectieavonden heeft de selectiecommissie uit 57 deelnemers negen halve finalisten gekozen. De halve finalisten gaan van woensdag 23 tot vrijdag 25 november de strijd met elkaar aan in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Uiteindelijk gaan er drie acts door naar de grote finale in het nieuwe Luxor Theater op zaterdag 26 november.
De negen halve finalisten (en daarbij hun speeldatum) van Cameretten 2011 zijn:

Woensdag 23 november:

Cabaretgroep MES, Patrick Nederkoorn en Janneke de Bijl

Donderdag 24 november:

Lankmoed, Elvin en Diederik Smit

Vrijdag 25 november:

Marieke Peper, Ongericht Enthousiasme en Leon de Waal

Ter voorbereiding op de halve finale wordt er een workshopweekend georganiseerd. Tijdens dit weekend werken de halve finalisten hun programma uit van 20 naar 30 minuten. Dit wordt gedaan onder begeleiding van professionele regisseurs. Na het workshopweekend krijgen de halve finalisten negen try-outs om hun programma te spelen voor publiek en bij te schaven voor de halve finale.

Halve finale
Drie dagen lang is het oude Luxor Theater het podium voor de halve finale van de 46e editie van Cameretten. Iedere avond zullen drie halve finalisten op het podium staan. Op vrijdag maakt de jury bekend welke drie acts door gaan naar de finale. Elke avond wordt afgesloten met een gastoptreden. Dit jaar zijn dat Murth Mossel, Kommil Foo en Max van den Burg. De halve finale wordt gepresenteerd door Joris Lutz.

Finale
Op zaterdag 26 november is de grote finale van Cameretten 2011 in het nieuwe Luxor Theater. Hier spelen de finalisten nogmaals hun programma. Tijdens het gastoptreden van Sjaak Bral gaat de jury in beraad om een winnaar aan te wijzen. Ook dit jaar mag het publiek haar stem uitbrengen op haar favoriete act. Na het gastoptreden zullen de winnaars van de Factua-Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs bekend worden gemaakt. De presentatie van de finale is in handen van de Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk.

Kaarten voor de halve finale en finale zijn verkrijgbaar via www.luxortheater.nl of bel 010 – 484 33 33.

Halve finale
oude Luxor Theater
wo 23, do 24 en vr 25 november 2011
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 17
Passepartout voor alle halve finales: € 43

Finale
nieuwe Luxor Theater
za 26 november
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 17 I € 20 I € 24 I € 29 I € 32
Passepartouts halve finales + finale € 52

Bron: Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping