Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Van Roozendaal ontvangt Dirk Witte Prijs tijdens Festival van het Kleinkunstlied

Camedy.nl  |  23-10-2011
Maarten van Roozendaal is de winnaar van de Dirk Witte Prijs. Deze prijs gaat naar een cabaretier/kleinkunstenaar die zich gedurende een (liefst lange) reeks van jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt (of nog maakt) voor het Nederlandstalige kleinkunstlied.

Voorwaarde is verder dat de winnaar of winnares zijn of haar repertoire zelf schrijft. De prijs wordt toegekend door een jury die bestaat uit Angélique Finkers, Ivo de Wijs en Fred Florusse. De jury schrijft in hun rapport onder andere: ‘Het is onze oprechte overtuiging dat Dirk Witte met groot genoegen naar Maarten van Roozendaal gekeken en geluisterd zou hebben’.
 
Maarten ontvangt de Dirk Witte Penning, beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van het Zaantheater én een bedrag van € 1000 van de Gemeente Zaanstad tijdens het Festival van het Kleinkunstlied.

Tijdens het festival zijn er optredens van kleinkunstenaars Mylou Frencken, Katinka Polderman, Johan Hoogeboom en Theo van den Oever. De presentatie is in handen van Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen, bekend van hun ‘open dichtshows’.

Maarten van Roozendaal - Het lukt ook zonder jouFotgrafie: Hansspeekenbrink.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment