Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Thijs van Domburg redt wereld via podium en strip

Camedy.nl  |  28-10-2011
Op woensdag 2 november gaat het eerste avondvullende cabaretprogramma van Thijs van Domburg in première, getiteld ‘Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan’. Deze première zal plaatsvinden in theater M-Lab in Amsterdam.

In zijn programma komt Thijs na een tijdreis terecht in het Nederland van 2017. Het land is inmiddels verworden tot een Derde Wereldland, een naargeestige woestenij waar de overgebleven bewoners zich met grote moeite in leven kunnen houden. Thijs gaat op zoek naar de oorzaak van alle ellende, en komt tot de conclusie dat er maar één iemand is die Nederland kan redden: Thijs van Domburg.

Thijs van Domburg won de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en was in 2009 finalist van Cameretten. Sinds 2004 is hij aangesloten bij Comedytrain. Verder is hij één van de schrijvers van VARA radioprogramma Spijkers met Koppen en Dit was het Nieuws.

'Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan' wordt geregisseerd door Jaap Spijkers. Naast zijn werk als acteur, is Jaap Spijkers al geruime tijd actief als regisseur voor onder andere Het Nationale Toneel (Land zonder Woorden) en Het Toneel Speelt (oa de Wijze Kater en in januari 2012 Gysbrecht van Amstel). “Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan” is zijn eerste cabaretregie.

Naar aanleiding van het programma zal in november tevens een strip verschijnen. De strip, getiteld '2017', is geschreven door Thijs van Domburg, en getekend door aanstormend striptalent Aimée de Jongh (nominatie Benelux Beeldverhalenprijs 2011). '2017' is een "prequel" op de voorstelling, en speelt zich af in het Amsterdam van 2017, enkele dagen voordat Thijs arriveert. De strip zal in de betere stripwinkel te verkrijgen zijn en is ook te bestellen via zijn website.
Thijs van Domburg over Jantje SmitBestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping