Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Ongericht Enthousiasme wint Cameretten 2011

Camedy.nl  |  27-11-2011
Op zaterdag 26 november vond in een uitverkocht nieuwe Luxor Theater de finale van de 46e editie van cabaretfestival Cameretten plaats. Na een spannende finale is Ongericht Enthousiasme als grote winnaar uit de bus gekomen. Zij gingen naar huis met de Factua Juryprijs en zijn daarmee de winnaars van Cameretten 2011. De Publieksprijs werd uitgereikt aan Lankmoed. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Ellemijn Veldhuijzen van Zanten besloot de Persoonlijkheidsprijs toe te kennen aan Kevin Bellemans van het trio Ongericht Enthousiasme.

In de finale stonden Lankmoed, Diederik Smit en Ongericht Enthousiasme.

De jury over Ongericht Enthousiasme: “De groep is charismatisch, nadrukkelijk lijfelijk aanwezig, toont lef, een aanstekelijke jonge honden mentaliteit en een prettige en hopelijk nog lang ongepolijste gekte.“ Met het winnen van de Factua Juryprijs wordt Ongericht Enthousiasme toegevoegd aan een illustere lijst van winnaars. Onder andere Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Marc-Marie Huijbregts, (Hans) Teeuwen & Smeenk gingen hem voor.

Dit jaar werd wederom de Persoonlijkheidsprijs uitgereikt. Bekende voorgangers, die er met deze prijs voor beste theaterpersoonlijkheid van door gingen zijn Paul de Leeuw, Bert VIsscher en Jandino Asporaat. De jury over Persoonlijkheidsprijswinnaar Kevin Bellemans van het trio Ongericht Enthousiasme: “Deze kandidaat toonde zich een vernieuwer, heeft duidelijk potentie en verstaat het vak. Hij heeft een goede timing, maakt sterke grappen, bespeelt de zaal met gemak en is alert in zijn reacties; een bijzonder talent.”

Het publiek kreeg ook de mogelijkheid haar stem uit te brengen. Zij kozen als favoriet het Vlaamse duo Lankmoed.

De jury bestond dit jaar uit Diederik Hummelinck, Nico Baars, Ellemijn Veldhuijzen van Zanten, Rob Wiegman en Marlinca Verwiel. Zij hadden het volgende over deze 46e editie van Cameretten te zeggen: “De jury heeft op zijn zachtst gezegd een afwisselende week beleefd, variërend van briljante scènes tot banale conferences, van prachtige samenzang tot snerpend stemgeluid en van intelligent geëngageerd cabaret tot therapeutische toneelstukjes.“

Vanaf december gaan de finalisten met de finalistentournee door heel Nederland. Op 1 april 2012 opent de inschrijving voor Cameretten 2012. Potentiële cabaretiers die een professionele carrière ambiëren kunnen zich vanaf dat moment inschrijven.

Ongericht Enthousiasme
 

Bron: Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping