Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

'Comedian Jurg van Ginkel inspiratiebron voor Jurg in Feuten 2'

Camedy.nl  |  02-12-2011
Het tweede seizoen van de BNN-serie Feuten zal vanaf 30 januari te zien zijn. De twittergebruikers die regelmatig #Feuten of @jurgvanginkel intikten zullen ongetwijfeld enige herkenning zien in één van de nieuwe hoofdpersonen.

Egbert Jan Weber speelt namelijk de rol van 'Jurg', een jongen die een enorme hekel heeft aan de kermis van het corps. Hij is de vriend van de linkse journalist Charlie. In het echte leven bestaat Jurg echter ook. Hij dook vorig jaar vooral op toen hij alle afleveringen van livetweets voorzag. Stand-up comedian Jurg van Ginkel vertelt: “Vorig jaar (eind 2010) heb ik voor de lol op Twitter alle afleveringen van Feuten gelivetweet terwijl ik ze keek. Die serie was namelijk zo'n bizarre combinatie van plotgaten, slecht acteerwerk en (bizar genoeg) mooie cinematografie (en acteurs/actrices) dat lullige opmerkingen als vanzelf in mij opborrelden.”

“Ik ben er absoluut van overtuigd dat ik de inspiratiebron ben voor de naam van het hoofdkarakter in Feuten 2. (En ook voor de beslissing van de regisseur om voor 'Jurg' zo'n vrouwenidool als Egbert Jan Weber te casten, neem ik enige verantwoordelijkheid op mij. Nomen est omen, enzo.”
 
“Ik werd toen na één of twee keer Tweeten onder hashtag #feuten opeens gevolgd door Willem Bosch. Die was toen de scenarioschrijver van Feuten en herhaalt dat trucje nu voor het vervolg (ik kan me niet voorstellen dat zoiets meer dan een namiddag werk kost trouwens). Naast dit hele verhaal ben ik in 28 jaar ook nog nooit iemand tegengekomen die 'Jurg' heet. Dus dat helpt ook in mijn overtuiging dat mijn theorie klopt.”

“Enfin, ik vind het wel een onverwacht geestige streek van die kerel (hij kán het dus wel). Maar ergens vrees ik wel dat heel Feuten 2 een wraakactie van hem is waarin hij mij eerst doodverveelt met een saaie serie om vervolgens mijn lijk te begraven in één van de plotgaten in het script.”
 
“Ook ben ik benieuwd hoe ver hij gaat in de gelijkenissen met mijn persoon. Als 'Jurg' in aflevering één van Feuten 2 een marginale comedian is die een verwarrende seksuele ervaring op een technofestival heeft, haal ik mijn advocaat erbij.”
Tweet van Jurg van Ginkel tijdens Feuten vorig jaar geretweet door Willem Bosch
Meest recente tweet van Jurg van Ginkel over Feuten 2 geretweet door Willem Bosch
Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping