Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Ovatie Cabaret Festival wankelt nu al

Camedy.nl  |  19-12-2011
Geen succes. Dat was de conclusie die getrokken kon worden na de eerste editie van het Ovatie Cabaret Festival. De tegenvallende bezoekersaantallen zorgden voor dit oordeel.

Afgelopen jaren zat elke editie van de voorloper Deltion Cabaret Festival vol met ruim 1000 bezoekers. Tijdens de eerste editie van de opvolger konden er beduidend minder mensen worden verwelkomd. Waren er tijdens de eerste ronde nog 300 bezoekers, tijdens de halve finale waren dat er nog maar net 30. De finale in het De St@art telde een schamele 60 bezoekers en dat is voor het ooit in bezoekersaantallen grootste cabaretfestival veel te weinig.

In Destentor.nl noemt organisator Ruud Knier het wankelende festival een teleurstelling. “Ik weet niet waarom de bezoekersaantallen zo tegenvallen. De financiële strop bedraagt duizenden euro’s. Achteraf hadden we geen entree hoeven heffen.” Hij wijt de geringe opkomst aan de pers. “Natuurlijk, het is recessie. Maar we kregen ook erg weinig publiciteit. Buiten Zwolle hebben we geen traditie opgebouwd. Als we een grote nieuwe sponsor vinden, gaan we op deze voet verder. Anders keren we wellicht terug naar de basis, met één avond in één stad.”
 

Bron: De Stentor

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment