Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Claudia de Breij cancelt acuut show

Camedy.nl  |  21-12-2011
In februari 2012 zou ze met haar nieuwe show in de theaters te zien moeten zijn. Dinsdag had ze echter ander nieuws, eerst op de radio en ook op haar website meldde ze dat ze haar show cancelt.

Op haar website schrijft ze een open brief aan iedereen:

Lieve directeur, programmeur, theatervriend, en boven alles: hallo lief publiek!

De afgelopen jaren leidde mijn leven altijd naar een voorstelling. Ik maakte dingen mee, las erover, vond iets, bedacht iets, schreef erover en speelde het. Zo is het altijd gegaan, dus zo zou het komend jaar ook weer gaan.
Na de heerlijke tournee van ‘Hete Vrede’ was ik in februari 2012 vast wel weer helemaal klaar voor een nieuwe, dacht ik. Maar ik heb nogal geleefd, de laatste tijd, en heel anders dan ik gepland had. ‘Schrijven is het tegenovergestelde van leven’, zei Cees Nooteboom, en dat is waar. Dat leven van mij, ik kan er even geen voorstelling van maken. Misschien wel een plaat, of een boek, of een tv-programma.
Maar ja.
U rekende op een voorstelling.
Het spijt me.

Ik geloof dat je niet iets moet zeggen omdat van je verwacht wordt dat je iets zegt; ik geloof dat je iets moet zeggen omdat je iets te zeggen hebt.

Daarom heb ik Hete Vrede tot het laatste moment ook zo graag gespeeld; het programma is tot op de komma doorleefd en doordacht, en ik heb er tot en met de laatste voorstelling aan geschaafd en geschreven.
Zo wil ik werken, zo wil ik spelen, en zo wil ik ook leven. Zorgvuldig. Vol overgave. En boven alles: echt.

Ik weet dat dit een zware tijd is in de theaters, en dat mijn keuze om een zo goed als uitverkochte tournee te cancellen niet alleen voor mij, maar ook voor u heel ingrijpend is. Het spijt me dat ik nu niet kan doen wat ik twee jaar geleden plande te doen. Maar ik moet nu de moed hebben om een artistieke afweging te maken, ik moet nu de tijd nemen om te kijken waar mijn creativiteit toe leidt in plaats van die te dwingen. Eerst leven, dan schrijven. En wat je dan schrijft, wat ik dan schrijf, dat leidt altijd weer een keer naar u. Naar het theater. Want dat is mijn leven.

Met warme groet en tot gauw,

Claudia de Breij
 

Bron: Website Claudia de Breij

Wil je Claudia de Breij in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD'sBanner Webshaping