Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Doodrijder Van der Wal komt vrij, PVV stelt vragen

Camedy.nl  |  13-02-2012
Mohamed S., de man die cabaretière Floor van der Wal vorig jaar doodreed, is vervroegd vrijgelaten.

In september vorig jaar werd de man veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk. Die straf was al veel lager dan de 4 jaar die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Bovendien werd de 25-jarige S. 6 weken eerder vrijgelaten. Dat heeft te maken met een re-integratieprogramma.

De PVV heeft schriftelijk vragen gesteld aan minister Opstelten van Veiligheid & Justitie over het feit dat de doodrijder van cabaretière Floor van der Wal vervroegd vrij komt.

De vader van Van der Wal reageerde ontsteld: 'Dit mes komt in mijn onderbuik. Het OM, dat godbetert 4 jaar onvoorwaardelijk eiste en aan 'onze' kant stond, geeft hem nu dik een tiende van zijn tijd in de bak cadeau.' vertelt hij aan de Volkskrant.

Dat de dader een re-integratieprogramma krijgt, steekt ook PVV-Kamerlid Lilian Helder. Op de site van de PVV stelt zij: 'De omgekeerde wereld en volstrekt onacceptabel.' Daarnaast noemt zij het 'volstrekt idioot' dat de rechter rekening zou hebben gehouden met de islamitische schaamtecultuur van de dader.

S. reed in maart vorig jaar de cabaretière (26) aan toen zij bij het Amsterdamse Mercatorplein fietste. Na het ongeluk reed hij door. Van der Wal overleed kort daarna in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Bron: Volkskrant

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment