Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Van Vleuten haalt NOS Journaal met voorstelling

Camedy.nl  |  05-03-2012
Twee jaar lang speelde hij ‘Daar werd wat groots verricht’, een alom geprezen voorstelling over Indië. Na de laatste voorstelling besteed het NOS Journaal aandacht aan de bijzondere show, een vrij unieke gebeurtenis.

Het was een experiment, een vertelling van twee uur over zijn oudoom Jan, planter in Indië. Diederik van Vleuten raakte elke bezoeker en zorgde er zelfs voor dat mensen meerdere malen zijn voorstelling bezochten. Ook kreeg hij honderden e-mails en de nazit bij zijn voorstellingen duurden uren. ‘Daar werd wat groots verricht’ bracht wat teweeg.

Bezoekers voelden zich bevrijd en erkend. De cabaretier vertelde over de inval van de Japanners, de horror van de kampen, de desillusie daarna en de roemloze terugkeer naar het land van herkomst. Het is een thema dat nog zelden zo diep is besproken in het theater.

Van Vleuten speelt de voorstelling niet meer, maar zijn nalatenschap bestaat uit een DVD-registratie van de show. De cabaretier neemt zelf even pauze. Wellicht dat er nog meer moois opduikt uit het familiearchief.

Bekijk het journaal-item en de filmpjes met interviews.


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping