Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

LAKtheater gaat definitief dicht, Groenlinks vecht voor behoud

Camedy.nl  |  16-03-2012
Het LAKtheater in Leiden houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Een fusie met de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal is definitief van de baan.

Dat is afgelopen week bekendgemaakt door de betrokken partijen. Er is het afgelopen half jaar gekeken of het LAKtheater samen kon gaan met Stadspodia (Schouwburg en Stadsgehoorzaal). Stadspodia beschouwt een fusie op dit moment echter als een onverantwoord risico.

Daarom hebben de twaalf medewerkers van het LAK vanmiddag te horen gekregen dat het na de laatste voorstelling in juni voorbij is voor het vlakke-vloertheater. De Universiteit Leiden maakte een aantal jaren geleden al bekend geen geld meer in het theater te willen steken.

Groenlinks vecht voor behoud
GroenLinks legt zich niet neer bij de sluiting en blijft vechten voor behoud van het LAKtheater. De partij schreef een brandbrief voor de universiteit die het theater afstoot. Inmiddels staan tientallen handtekeningen van toneel- en theatergezelschappen en andere bekenden uit de theaterwereld, zoals Nasrdin Dchar, Gijs Scholten van Aschat, Jan Rot en Conny Janssen onder de brief.

De brief is te vinden op de blog van de GroenLinks-fractievoorzitter: www.pieterkos.com. Belangstellenden kunnen daar hun eigen naam toevoegen aan de lijst met ondertekenaars. De partij wil de brief volgende week aan de universiteit aanbieden.

Bron: Vandaag.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping