Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Gerard van Maasakkers wint Annie M.G. Schmidtprijs beste theaterlied 2011

Camedy.nl  |  17-04-2012
Maandagavond won Gerard van Maasakkers met 'Zomaar Onverwacht' de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het jaar 2011. Maasakkers (tekstschrijver, uitvoerend artiest) won de prijs samen met zijn componist Egbert Derix.

Het bekroonde lied is afkomstig uit het theaterprogramma Lijflied dat Van Maasakkers de rest van het seizoen nog in het theater speelt.

Behalve een beeldje kreeg Gerard van Maasakkers ook een bedrag van van 3500 euro tijdens een gala in het De La Martheater in Amsterdam.

Volgens de jury is Van Maasakkers een zanger die niet 'rijk en beroemd' is geworden. "Maar", zei juryvoorzitter Jacques Klöters, "iedereen die verstand heeft van het lied noemt Gerards naam met eerbied".

'Zomaar Onverwacht' klinkt in eerste instantie als een liefdesliedje maar Van Maasakkers bezingt over hoe hij en zijn vriend na een jarenlange relatie uit elkaar gingen. Dat geeft de titel van het nummer een extra lading.

Gerard van Maasakkers kreeg in zijn zangerscarrière al een aantal onderscheidingen en prijzen. Met de Annie M.G. Schmidtprijs is hij zeer tevreden. "Het is de prijs waar ik een poosje al stilletjes op hoopte'

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend kunstenaar (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen.

Fotografie: ANP

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerd nieuws

Annie M.G. Schmidtprijs
  07-04-2014 ​Van Maasakkers wint opnieuw Annie M.G. Schmidtprijs


Banner Webshaping