Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Laatste voorstellingen Jörgen Raymann

Camedy.nl  |  07-05-2012
Met de succesvolle voorstelling ‘Frede’ neemt Jörgen Raymann voorlopig afscheid van het theater. De populaire cabaretier en presentator gaat zich de komende jaren meer toeleggen op televisiewerk. De voorstelling ‘Frede’ is voor Raymann de bekroning van een 18-jarige theatercarrière.

In ‘Frede’, het Surinaamse woord voor ‘bang’, laat Raymann op een hilarische manier zien waar je als mens allemaal niet angst voor kan hebben. Als kind werd hij Fredeman (bangerik) genoemd, omdat hij bang was voor het donker, bang voor spoken, bang voor honden en als de dood voor de tuinman.

In zijn puberteit vond hij het eng om met meisjes te praten, bang dat ze hem zouden uitlachen vanwege zijn puistenkop en zijn scheve tanden. Naast hoogtevrees, smetvrees en faalangst heeft Raymann een keur aan angsten die zijn leven beheersen. Hij neemt samen met zijn favoriete alter ego plaats op de bank om de angstigste vraag in zijn leven te beantwoorden: ‘Kom ik ooit van Tante Es af of moet ik daarvoor opnieuw geboren worden?’

Jörgen Raymann is nog te zien in Den Haag, Leiden, Utrecht en Amsterdam.

Bron: Mojo

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerd nieuws

Jörgen Raymann
  22-05-2012 Tante Es dwingt Jandino te trouwen


Banner Webshaping