Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Uitmarkt trekt 450.000 bezoekers

Camedy.nl  |  27-08-2012
Ongeveer 450.000 mensen hebben dit weekeinde in Amsterdam de 35e Uitmarkt bezocht. Dat meldde de organisatie zondag op de laatste dag van het evenement, dat vrijdagavond begon. De Uitmarkt is de jaarlijkse opening van het nieuwe culturele seizoen.
 
Op 33 podia stonden 420 voorstellingen op het programma die bijna allemaal gratis te bezoeken waren. Op en rond het Museumplein en het Leidseplein konden bezoekers voorproefjes van wat Nederland te wachten staat op het gebied van cabaret, dans, musical, literatuur, film, opera en klassieke muziek.

Ondanks de cultuurbezuinigingen was het programma bijna even vol als tijdens de editie van 2011. Het grootste culturele festival van Nederland trekt jaarlijks zo'n half miljoen bezoekers. Volgens de organisatie stonden er traditiegetrouw lange rijen voor onder meer Theater Bellevue, de Stadsschouwburg, DeLaMar Theater en het Concertgebouw.

Op zaterdag hield het DeLaMar Theater een Hazes Marathon. Acteurs, zangers en presentatoren gaven twaalf uur lang een theatrale of muzikale interpretatie van liedjes van André Hazes. Het was in dit theater de grootste publiekstrekker.

Bron: Het Parool

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping