Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Bert Koster overleden

Camedy.nl  |  29-08-2012
Vandaag heeft ons het nieuws bereikt dat stand-up comedian Bert Koster op 20 juli jl. is overleden. Hij is in besloten kring begraven. Bert is 61 jaar geworden.

Bert Koster zijn carrière begon in eerste instantie achter het podium. Jarenlang was hij theatertechnicus. Nadat hij voor ruim 500 shows de techniek had gedaan, besloot hij zelf zijn opwachting op het podium te gaan maken, als stand-up comedian. Koster was toen al tegen de 40, vrij laat voor een comedy debuut. Echter vormde dat geen belemmering, integendeel.

Na een aantal jaar in het comedy circuit bereikte hij in 1996 de finale van het prestigieuze Leids Cabaret Festival. Hij eindigde als tweede achter Sanne Wallis de Vries. Door die prestatie raakte zijn carrière in een stroomversnelling. Bert werd een veelgevraagd comedian en was één van de weinige Nederlandse namen die zijn opwachting mocht maken in het populaire stand-up comedy programma The Comedy Factory. Ook was hij bij de VARA te zien in een registratie van de Nederlandse Cabaretdagen en in Belgie speelde hij zijn set voor het populaire stand-up comedy programma Comedy Casino .

Met zijn karakteristieke sigaar en bierpul vertelde hij over zijn ‘tegenzin in het leven’ en stond hij op de grotere podia in het land, zoals Crossing Border en Lowlands. Op bijna alle podia heeft Bert Koster gestaan. Van cafés tot theaters, van verjaardagen tot grote bedrijfsoptredens. Overal stond hij even graag. Overal scoorde hij de lach. In 2007 werd dat nog eens onderstreept door zijn finaleplaats in de Vlaamse comedy wedstrijd Humorologie.

Naast solovoorstellingen speelde hij ook regelmatig als duo met Johan Hoogeboom in theaters en daarnaast samen met Herman Erbe (de vroegere zanger van Circus Custers) het programma Circus Koster.

In april van dit jaar was Bert nog te zien in het SBS6-programma Bonkers, waarin hij zeer lovende reacties kreeg voor zijn rol als ‘vreemde beller’. Een rol die op het lijf geschreven was van de comedian die op het podium vooral cynisch, zwaarmoedig en droog was.

Van 2009 tot 2012 werkte Camedy.nl nauw samen met de cynische comedian. In die periode zagen we vooral ook een man die open stond voor andere meningen, meedacht, goed zorgde voor zijn naaste en opkwam voor mensen die zijn hulp konden gebruiken.

We wensen alle nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Lees hier de In Memoriam van Cristian Pielich van Playground Comedy


Tags:

Bert Koster

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping