Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Rutte wil niet met Freek de Jonge aan tafel

Camedy.nl  |  06-09-2012
Freek de Jonge is zaterdag niet gewenst aan tafel bij het televisieprogramma 1 voor de verkiezingen als Mark Rutte daar ook aanschuift. Dat liet hij woensdag weten, meldde de Volkskrant.

De cabaretier begrijpt niet waarom Rutte niet samen met hem aan tafel wil zitten. 'Wat heeft hij te vrezen als hij zo zeker van zijn zaak is? Ik had me er wel op verheugd', aldus De Jonge, die aangaf zich nu verder te gaan voorbereiden op zijn conference.

In De Wereld Draait Door werd Rutte ondervraagd over de kwestie. Volgens Rutte zou het ‘geen gezellig avond worden’ voor de kijkers. “Freek de Jonge is altijd zo zuur over de VVD [...] Dan hebben mensen geen leuke avond als Freek de Jonge alleen maar zuur doet over de VVD, bezuinigingen op cultuur en dit is fout en dat is fout.”

Toen Matthijs van Nieuwkerk een item van Dolf Jansen voorbij liet komen grappen Rutte nog: “Kan hij niet komen zaterdag?”

De uiteindelijke afzegging kwam niet van Rutte zelf. Eindredacteur Herman Meijer heeft dit besloten. De Jonge is nog wel aangeboden om een dag eerder bij Knevel en Van den Brink aam te schuiven, maar daar zag De Jonge van af.

Bron: De Volkskrant

Wil je Freek de Jonge in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD'sBanner Webshaping