Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Richard Groenendijk en Ali B. winnaars Poelifinario en Neerlands Hoop

Camedy.nl  |  30-09-2012
In De Kleine Komedie te Amsterdam zijn zondagavond de VSCD-cabaretprijzen uitgereikt aan Ali B. en Richard Groenendijk.

De presentatie was in handen van Claudia de Breij. Journalist Patrick van den Hanenberg blikte terug op tien jaar cabaretprijzen. Thijs Maas vertolkte een, op Bob Dylans "The Times They Are A-Changin" geïnspireerd, protestlied uit 1964. Daarnaast zong Theo Nijland een speciaal voor deze avond geschreven lied en een aantal nummers uit zijn laatste show.

De jury zegt het volgende over Alle Dagen: “Richard Groenendijk heeft een intiem en persoonlijk programma gemaakt, maar hij weet er een universele draai aan te geven. Hij lijkt terloops wat anekdotes te vertellen maar juist onder die grappige verhalen zitten veel meer lagen verborgen. Groenendijk straalt op het toneel gedrevenheid en doelgerichtheid uit. En dat terwijl het thema van zijn programma juist onzekerheid is. Hilariteit en kwetsbaarheid staan volkomen autonoom naast elkaar. Wat een prachtig uitgebalanceerd programma”.

De Neerlands Hoop 2012 is voor Ali B. “In Ali B geeft antwoord gunt het multitalent zonder gêne een inkijkje in zijn gevarieerde leven. Charmant, onbevangen, open en ad rem glijdt hij door de avond. Hij maakt er een feestje van voor familie en vrienden, waarbij hij luchtige verhalen afwisselt met diep ontroerende ontboezemingen over zijn gokverslaving en de liefdevolle verhouding met zijn moeder.

Met een zoeker en opgewekte dwarrelaar als Ali B weet je nooit wat hij morgen gaat doen, maar oh, wat zouden we hem graag op het cabaretpodium blijven zien. Want voor wie het nog niet wist: Ali B blijkt ook het vak van cabaretier te beheersen”, volgens de jury.

Over de cabaretprijzen en de jury
Voor de VSCD Cabaretprijzen komen vormen van theateramusement in aanmerking, die gerekend worden tot de Nederlandse kleinkunst, te weten het cabaret- en chansonaanbod. Ook mengvormen van cabaret en/of chanson met kenmerken van onder meer toneel, dans, muziektheater, stand up comedy, circus en mime worden hiertoe gerekend. Het genre wordt gekarakteriseerd door zijn authentieke en professionele literair-muzikale inhoud, terwijl de jury van deze Nederlandse prijzen als voorwaarde stelt dat het programma overwegend Nederlandstalig is.


Bron: VSCD.nl

Wil je Claudia de Breij in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD'sBanner Leading Entertainment