Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Finalisten Cameretten bekend

Camedy.nl  |  24-11-2012
Afgelopen drie dagen waren de Halve Finales van Cameretten in het oude Luxor Theater. Vrijdag werd bekend dat Jelle Denturck, René van Meurs en Tom Lash zijn.

Zaterdag zullen de finalisten strijden om de jury- en publieksprijs. Ook bestaat de mogelijkheid dat één van hen er vandoor gaat met de persoonlijkheidsprijs. Deze prijs kan echter ook naar een deelnemer gaan die de finale niet haalde.

Jelle Denturck
Op het podium staat een droevige clown die met een natuurlijke tragiek zijn verhaal vertelt. Jelle oogt zelfverzekerd en oorspronkelijk en laat zien een goed gevoel voor theater te hebben. Hij moet wel oppassen voor het debiteren van te veel flauwiteiten en het doorbreken van de betovering. René van Meurs
René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. Het programma heeft een mooi thema. Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze, en hij brengt daarin leuke rare dwarsverbanden aan. Het programma is af, maar soms te gepolijst waardoor de spanning hier en daar weg ebt. Tom Lash
Tom Lash wil in zijn programma REM graag alles begrijpen van de wereld om zich heen. Hij neemt hiervoor publiek en jury op een bijzondere manier mee in zijn zoektocht naar antwoorden. Het programma van Tom bevat sterke en subtiele originele grappen, die hij ogenschijnlijk vrij achteloos het publiek in laat vallen. De toon waarop hij zijn programma brengt varieert te weinig, evenals zijn fysieke houding op het podium, Een schepje er bovenop en iets meer dynamiek zou geen kwaad kunnen. Zijn eigen kijk op de wereld is in ieder geval interessant genoeg om verder te ontwikkelen. De finalisten spelen zaterdag voor 1500 man op het grote podium van het nieuwe Luxor Theater. Na de pauze wordt het publiek getrakteerd op een gastoptreden van Eric Koller. Na de bekendmaking van de winnaar(s), is er afsluiter een afterparty in de Rijnfoyer van het nieuwe Luxor Theater met de Rotterdamse DJ Dandy Dave. De afterparty is ook toegankelijk voor het publiek van de halve finale.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment