Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Nominaties Edison Pop 2013 bekend

Camedy.nl  |  10-01-2013
Vandaag zijn live in het 3FM programma GIEL en in het TROS Radio 2 programma De Gouden Uren van Daniel Dekker de genomineerden in de jurycategorieën voor Edison Pop bekendgemaakt.

In de categorie Kleinkunst/ Theater maken Alex Roeka (Gegroefd), Frédérique Spigt (LAND) en Theo Nijland (’t Begin Van Het Einde) kans op de prijs.

Paul de Leeuw en Spinvis maken kans op de prijs van Beste Mannelijke artiest.

De prestigieuze prijzen gaan naar albums van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury uit de voordrachten een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld.

Naast voorzitter Leo Blokhuis (muziekjournalist) bestaat de jury uit: Jean-Paul Heck (hoofdredacteur van muziek.nl magazine en Muziek.nl & muziekjournalist), Daniël Dekker (eindredacteur TROS Radio 2 en 3FM), Roosmarijn Reijmer (DJ 3VOOR12 Radio, 3FM), Jeroen Nieuwenhuize (DJ Radio 538), Rinske Wels (cabaretrecensent dagblad Trouw en Opium) en Erik Kross (Music Director).

De uitreiking van de Edison Pop 2013 is op maandag 11 februari en vindt dit jaar plaats in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Lees alle genomineerden hier

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment