Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Deelnemers Leids Cabaret Festival bekend

Camedy.nl  |  28-01-2013
De deelnemers aan het VARA Leids Cabaret Festival 2013 zijn bekend op maandag en dinsdag zullen in totaal acht deelnemers strijden om een plek in de halve finale:

Maandag 11 februari:
Robert Ramaker
Kiki Schippers
De Partizanen
Line Mertens

Dinsdag 12 februari:
Bertram van Alphen
Jan Beuving
Nele Bauwens
Wouter Monden

De voorronden van het festival vinden plaats op 11 & 12 februari, waarna vijf deelnemers worden geselecteerd voor de halve finale op 14 februari. Tijdens de halve finale worden er vervolgens drie finalisten geselecteerd. De finale vindt plaats op 16 februari 2013 in de Leidse Schouwburg.

De vakjury bestaat dit jaar uit Frank Noorland (programmeur Theater Bellevue), Ingrid Wender (Bloeiende Maagden), Katja Brenninkmeijer (programmeur Schouwburg De Meerse) en Reggy Barra (directeur Theater De Stoep).

Het VARA Leids Cabaret Festival is al voor het 35e jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Javier Guzman, Wim Helsen, Micha Wertheim en recenter Katinka Polderman, Stefan Pop, Emilio Guzman en Jeroen Leenders begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg.


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping