Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Genomineerden VSCD cabaretprijzen bekend

Camedy.nl  |  11-06-2013
Wim Helsen, Ronald Goedemondt, Van der Laan & Woe, de Ashton Brothers en Kommil Foo zijn genomineerd voor de Poelifinario, de cabaretprijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Pieter Derks, Johan Goossens, Louise Korthals en Speelman & Speelman zijn genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Juryquotes Poelifinario
Wim Helsen - Spijtig, spijtig, spijtig
“Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes. (…) Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma’s ook in Spijtig, spijtig, spijtig niet teleur.” 

Ronald Goedemondt – De R van Ronald
 “Het lijkt zijn missie om het publiek tot aan de laatste ziel te reduceren tot huilende hoopjes mens. Blitzkriegcabaret zoals nog niet eerder is vertoond. (…) Goedemondt zit bovenop de cabaret-Olympus.”

Van der Laan & Woe – Buutvrij
“Van der Laan & Woe zijn ontzettend muzikaal en behoren allebei tot de betere acteurs binnen het cabaret. Buutvrij is speels, lichtvoetig en toch inhoudelijk. Een absurdistisch actueel sprookje dat tot nadenken stemt.”

Ashton Brothers – Treasures
“De term ‘on-Nederlands goed’ wordt te vaak gebruikt, maar is op geen enkele act zo van toepassing als op de Ashton Brothers. Wat een schoonheid in de aankleding. Wat een humor in de uitvoering. Wat een prachtige afwisseling van verschillende theaterdisciplines.”

Kommil Foo – Breken
“Ze vertalen de pijn van verbroken liefde naar krachtige poëzie, sterke toneelbeelden en meeslepende muziek. Zoals altijd ligt de lach weer continu op de loer, maar die overstemt het drama nooit. Kommil Foo krijgt daardoor iets ongenaakbaars.”

Lebbis - Het grijze gebied
“De kracht van Lebbis schuilt in de eenvoud. Hij pakt het publiek moeiteloos in met meningen die ze niet noodzakelijkerwijs delen, verhalen die ze niet per se willen horen. Lebbis is als cabaretier volledig af.”

Juryquotes Neerlands Hoop
Pieter Derks - Van Nature
“Door zijn snelheid, zijn vileine grappen – die extra hard aankomen door die onschuldige façade –, zijn haarscherpe kijk op de actualiteit en zijn analytisch vermogen, (…), hoeft Pieter Derks voor geen enkele grote jongen meer onder te doen.”

Johan Goossens - Leer mij de mensen kennen
“Naast dit geestig-schurende verhaal blijft er voldoende ruimte over voor misschien wel zijn grootste talent: het zingen van prachtige, verhalende kleinkunstliedjes die vaak net een andere kant opgaan dan je verwacht.”

Louise Korthals – Vlieguur
“Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer. Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat waarin ze zich duidelijk thuis voelt. (…) Korthals heeft terecht vertrouwen in eigen kunnen.”

Speelman & Speelman – Optimisten
“Maar met Optimisten slagen ze er voor het eerst óók in om hun blik op de wereld een interessante en spannende theatrale vorm te geven. Een simpele leren bank is het decor voor knotsgekke, razendsnel gespeelde sketches die mooi tegenwicht bieden aan de vaak serieuzere liedjes.”

De winnaars van de twee cabaretprijzen worden op 29 september bekendgemaakt in de Kleine Komedie in Amsterdam.


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping