Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Patrick Laureij wint Cameretten 2013

Camedy.nl  |  01-12-2013
Patrick Laureij is zaterdag winnaar geworden van cabaretfestival Cameretten 2013. Hij won zowel de publieks- als de juryprijs.

In de finale in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam versloeg Laureij het duo Rundfunk en Fuad.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Marcel Haug, over Cameretten 2013: 
”De jury heeft deze 48e editie van het festival met veel plezier beleefd. Het was een goed jaar met sterke finalisten. Cameretten is ooit opgericht als een cabaretfestival. Anno 2013 kent het genre een grote diversiteit aan stijlen. Van muzikale kleinkunst tot stand-up comedy, van fysiek cabaret tot absurdistische sketches. Tot ons genoegen waren al deze sub-genres ook vertegenwoordigd op het festival. Dankzij het bijzonder warme en trouwe publiek van Cameretten stappen de deelnemers in een warm bad. Het is fijn te zien dat in een tijd van teruglopend theaterbezoek een festival met jong talent zo breed gedragen wordt.”

De jury over de Jury- en Factua Publieksprijswinnaar Patrick Laureij met zijn programma ” Dekking Hoog ”:
” Patrick maakt met zijn opkomst vanuit de zaal echt een entree. De jury is onder de indruk van zijn podiumpresentatie en vindt hem een sympathieke en innemende persoonlijkheid. We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian. De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderingswaardig. Zelfs het kopen van een prullenbakkie bij de Blokker wordt een belevenis door zijn gortdroge, beeldende vertelstijl. Muffins worden na het zien van deze voorstelling niet meer gegeten maar geplukt. Patrick stelt dat woorden niet zijn wapens zijn, de jury denkt daar anders over en is nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft. ”

De winnaar, finalisten zijn tot eind april 2014 in theater in Nederland te zien met de Cameretten Finalistentournee 2013.

Fotografie:
Cameretten (inzet)
Marcel Kollen (uitgelicht)


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerde recensies

Fuad Hassen
  29-02-2012 Lambert-Jan Koops - 36

Gerelateerd nieuws

Fuad Hassen
  30-11-2013 Finalisten Cameretten 2013 bekend


Banner Webshaping