Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

​Acda en de Munnik uit elkaar

Camedy.nl  |  04-03-2014
Thomas Acda en Paul de Munnik gaan uit elkaar. Dit maakten de twee eerder op de avond bekend in De Wereld Draait Door.

“We gaan stoppen met Acda en de Munnick. De Chinezen komen” grapte Thomas Acda nog, nadat hij vervolgde met het serieuze  “het is klaar, het is tijd. Met het laatste programma hebben we echt iets moois en groots gehad: vier-sterren recensies enzo... om dat te bewaren is het verstandig om er na 20 jaar mee op te houden'', zei Acda.

De Munnik heeft het initiatief genomen om uit elkaar te gaan. “Tijdens een gesprek hadden we het over wat we na het komende theaterprogramma zouden doen,” verklaarde Paul de Munnik. “Toen zei ik: ik hoef niet zo nodig daarna weer iets te maken. Het was een triest moment, maar het was oké,” legt de zanger uit in DWDD. Acda heeft het er lastiger mee. 'Ik hou erg van touren. Dat kan ik nog steeds wel gaan doen, maar dan zonder Paul.” 

De komende tijd zullen Acda en De Munnik met een afscheidsconcert langs de theaters gaan. Deze begint in november en eindigt volgend jaar maart. 

Acda en De Munnik leerden elkaar in 1989 kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. In 1995 braken ze door met het theaterprogramma Zwerf'On. Landelijke bekendheid kwam pas echt met hun nummer 1-hit ‘Niet of Nooit Geweest’ uit 1998.

Met Van Dik Hout vormden Acda en De Munnik de band De Poema’s. Hun nummers Mijn Houten Hart (7) en Zij maakt het verschil (1) werden hits. 

Het duo won in 1997 een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs. De hoofdprijs, de Gouden Harp, kregen ze in 2002. Verder wonnen ze in 1999 twee Edisons, voor het album Naar Huis en als beste Nederlandse popgroep. 

Acda zelf kreeg aan het begin van zijn carrière, in 1993, De Belofte, een tweejaarlijkse prijs voor theatertalenten. Acda is behalve zanger ook acteur. Hij speelde in de voetbalfilms All Stars (1997) en het vervolg Old Stars (2011). Ook was hij te zien in de tv-series All Stars, Penoza en Flikken Maastricht en in de film Alles is liefde. Voor zijn rol in die laatste film won hij in 2008 een Rembrandt Award voor beste acteur.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment